2022.10.14. 16:26:55 6847 259

Mit csinálj, hogy végre megszabadulj a gyomorégéstől, gyomorsavtól, refluxtól?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyomorégés, a magas gyomorsav és a savas reflux megkeserítheti a mindennapokat. A kezdeti panaszok később akár súlyos egészségügyi károsodáshoz is vezethetnek, ezért érdemes már a tünetek első megjelenésekor változtatni az életmódunkon, így elkerülhető a gyógyszeres kezelés vagy akár a sebészeti beavatkozás.

Paradicsom szeletek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Paradicsom szeletek

Ha gyomorsav okozta problémánk van a leggyakoribb tünet természetesen a gyomorégés, ugyanakkor a szimptómák között szerepelhet a rossz lehelet, a hányás, a hányinger, gyomorfájás, savas böfögés, a nyelési nehézségek, köhögés, torokfájás, fogyás, a fogak romlása és a puffadás. Gyakori tünet még a mellkasban jelentkező fájdalom, valamint a savas visszaáramlás étkezés utáni előrehajláskor, illetve lefekvés után. Ha ezekkel a tünetekkel találkozunk, érdemes az életmódunkon, az étkezési szokásainkon változtatni. A webmd.com az alábbi életmódbeli változtatásokat tanácsolja magas gyomorsav és reflux esetén.

Refluxod van? Ezt kell tenned!

  1. Mondj le a cigarettáról: a dohányzás gyengíti a nyelőcsövet, ami nyelési nehézségeket és savas visszaáramlást okozhat.

  2. Ügyelj a testsúlyodra: A plusz kilók nyomást gyakorolnak a gyomorra.

  3. Lazíts többet és kerüld a stresszt! A stressz rendkívül megterhelő az egész szervezet számára, különösen a gyomornak és az emésztőrendszernek.

  4. Vezess étkezési naplót, hogy kiszűrd mely ételek okozzák főként a tüneteket. Általában az alábbi ételek fogyasztásával megnövekedhet a reflux esélye: paradicsom és paradicsomszósz, citrusok, fűszeres és zsíros ételek, kávé, tea, szénsavas italok, alkohol, csoki, hagymafélék, menta. Ha megvan az ok, érdemes azt az élelmiszercsoportot vagy csoportokat elkerülni.

  5. Kényelmes ruházat: a deréknál szoros nadrágok és szoknyák nyomhatják a gyomrot, így érdemesebb bővebb viseletre váltani, ha refluxtól szenvedünk.

  6. Kisebb adagok: ha túlságosan jóllakunk megnövekedhet a savas reflux esélye, ezért ha hajlamosak vagyunk rá, akkor együnk többször keveset. Este pedig tényleg csak módjával, a kifejezetten savas ételek és italok fogyasztását, a nassolást kerüljük el.

  7. Evés után ne feküdjünk le: Az utolsó étkezést követően 3 órán keresztül még ne feküdjünk le aludni. Ha éjszaka is problémánk van, illetve savas visszaáramlástól tartunk, akkor emeljük meg az ágy fej felöli végét például fagerendákkal, vagy tegyünk a matrac alá valamit, ami megemeli. A magasabb párna valószínűleg nem lesz elég, hiszen elmozdulhat.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...