2015.05.04. 14:39:15 9427 303

Mire jó a fehér kenyér a háztartásban? - 5 meglepő tipp!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fehér kenyér egyre inkább visszaszorul az étrendünkben, és a helyét a teljes kiőrlésű és a barna változatok foglalják el. Persze a sonkához, a szalonnához és a kolbászhoz még mindig ez a legjobb. :) De nemcsak ezért érdemes néha fehér kenyeret venni, hanem mert meglepően jó hasznát vehetjük a takarításban!

Fehér kenyér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fehér kenyér

Felszívja a ebéd közben kiömlött folyadékot

Ha a gyerekek vagy akár a kapkodó felnőttek ügyetlenek voltak az ebédnél, és a leves, a szaft vagy az ital kiömlött a terítőre, gyorsan vegyél ki a kenyeres kosárból egy szelet kenyeret és helyezd a foltra. Sec perc alatt felszívja a folyadékokat, így nem tud beivódni a terítőbe. Ha nem voltál elég gyors, és már kezd folt formálódni az asztalterítőn, egy tiszta ruhával és egy kis mosogatógéllel eltávolíthatod.

Cikkajánló: Mire jó még a mosogatószer?

A kávédaráló tisztítására

A kávédarálóban nemcsak kávét őrölünk, néha mást is. Én például legutóbb szezámmagot a hummuszhoz. A különböző zsíros, olajos őrlemények után (amilyen egyébként a kávészem is), egy kis száraz kenyér ledarálásával takaríthatsz.

A fal tisztán tartására

Az apróságok néha végig húzzák zsíros kis kezüket a falon, és otthagyják az autogramjukat. Egy darab kenyérrel eltávolíthatod ezeket a zsíros ujjlenyomatokat is. Egyszerűen csak radírozd le őket.

Az üvegszilánkok felszedésére

Ha apródarabokra törött a pohár, nem biztos, hogy minden szilánkot sikeresen fel tudsz sepregetni, és annyira nem is tanácsos a partvisért vagy a seprűért nyúlni, mivel a szilánk beszorulhat a sörték közé és később kihullhat. A porszívó sem jó választás, mert az éles üvegszilánkok tönkretehetik. Az üvegcserepeket egy szelet kenyérrel viszont biztonságosan összeszedheted, óvatosan nyomd a szilánkokra, amelyek bele tapadnak majd. Még a legapróbbak is.

Festmény tisztán tartására

Egy olajfestményt nem fogunk drasztikus tisztítószerekkel áttörölni, a sima portörlés pedig nem biztos, hogy elegendő. Egy nagyobb szelet kenyérrel viszont átdörzsölhetjük, és ismét fényes lesz! Csak ne nyomd túl erősen, és kerüld a morzsázást.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...