2021.04.26. 08:36:11 8838 236

Mire figyelj, ha kislányod van!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden szülő igyekszik a lehető legjobban nevelni a gyermekeit. Amikor babát vár egy házaspár legtöbbször azt mondják, mindegy milyen nemű lesz, csak egészséges legyen. Ez abszolút így igaz. Semmi sem lehet fontosabb annál, hogy egy újszülött egészséges legyen, és az is maradjon. Igen ám, de amint világra jön, és már teljesen egyértelmű az újszülött neme, azonnal olyan alapvető különbségekbe ütközik a szülő, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Összeszedtünk néhány fontos szempontot, amit egy kislányos szülőnek mindenképp kezelnie kell.

Lányos anyuka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lányos anyuka

A kislányok sokkal érzelmesebbek

Szó sincs arról, hogy fiúkkal való helyes bánásmód háttérbe szorulna. A lényeg azonban az, hogy vannak olyan, a nemükből adódó különbségek, amelyeket másképp kell kezelnünk egy fiú és egy kislány esetében. Természetesen egy következő cikkben a kisfiúk oldalát is meg fogjuk világítani, ezért itt most nem helyezünk erre nagyobb hangsúlyt. Fontos azonban megjegyeznünk, hogy csak a viselkedés és a kommunikáció más ugyanabban a nevelési helyzetben, ez nem jelenti azt, hogy egyik, vagy másik nemű gyerek kevesebb odafigyelést, vagy gondoskodást igényelne. Ennek megfelelően a kislányok például sokkal érzelmesebbek. Már babaként sem inkább a szavak, a tettek amik a szülői szándékot jelzik számukra. Ők a hangra, az illatokra és a kommunikációt kísérő érzelmekre reagálnak rendkívül jól. Tehát nekik nem elég a beszéd és a tevékenység. Sokkal jobban megnyugszanak a ringatás, az énekhang, a finom simogatás és a becéző gügyögés hatására. Kissé nagyobb gyermek esetében is számukra kevés az utasítás, a kommunikáció mögötti érzelmekre reagálnak jobban. Ha kedvesen, halkan és türelmesen adod át gyermekednek a mondandódat, biztos, hogy hamarabb eléred nála, amit szeretnél.

Hogyan motiváld a kislányodat?

A lányok sokkal hajlamosabbak az önbizalomhiányra. A számukra jóval hatásosabb bátorítással és feltétlen bizalommal többre mész, mint puszta fegyelmezéssel és utasítással. A lányok számára a kapcsolatok a legfontosabbak. Arra vágynak, hogy észrevegyék őket, hogy kapcsolódjanak másokhoz. A legerősebb motiváció számukra a minőségi és élményekkel teli időtöltés.A kislányok leginkább a feltétlen szeretetre és figyelemre vágynak. Tehát, ha azt szeretnénk elérni, hogy egyensúlyban élő és egészséges önbecsülésű kislányunk legyen, érdemes minden, számára fontos dologra odafigyelnünk. Az ő teljesítményük akkor megfelelő, ha harmóniában és biztonságban érzik magukat. Ha azt szeretnénk elérni, hogy erős és sikeres legyen, ne azt mondjuk neki, hogy mennyire okos, hanem a jó teljesítményét értékeljük, és igyekezzünk növelni az önbizalmát. Ne csak a külsejét dicsérjük. Nagyon fontos, hogy a belső értékeit, a szorgalmát és kitartását erősítsük. A kislányok sokkal érzékenyebben reagálnak a kisebb, még akár jóindulatú füllentésekre is! Nem érdemes ezzel kísérleteznünk. A legjobb út náluk az egyenes. Ha megérzik, hogy akár az ő érdekükben is füllentünk egy hangyányit, elveszítjük a bizalmukat, és azt már nagyon nehezen lehet visszanyerni.

Ne romboljuk le a kislányunk pozitív testképét!

A kislányoknak már szinte egész pici kortól szembesülniük kell a társadalom által sugallt női ideál létezésével. Ez a tény sajnos minden téren befolyásolja a személyiségük, az önbizalmuk és a pozitív testképük kialakulását. Természetesen az első nő, akivel találkoznak a saját édesanyjuk. Ha az édesanya nem szereti a saját testét, nem fogadja el a testalkatát, vagy nem igyekszik egészségesen élni, ez mind befolyásolja a kislánya szemléletét is ebben a tekintetben. Az elsődleges példakép a szülő a gyermeke számára. Ha ő egyensúlyban és harmóniában van a saját testével, nagy valószínűséggel a kislánya is helyesen fogja ezt a kérdést kezelni. Természetesen nem arról beszélünk, hogy az édesanya, ha kissé túlsúlyos, mindenáron sanyargassa magát a fogyása érdekében. Az viszont nagyon fontos, hogy hiteles legyen a gyermeke számára. Ha az édesanya kissé túlsúlyosan is boldog, kiegyensúlyozott és még arra is figyel, hogy emellett egészséges legyen, a kislánya őszinte csodálattal fogja figyelni a sugárzó anyukáját. Az is nagyon fontos, hogy ne bíráljuk a gyermeket, és ne tegyünk megjegyzéseket a testalkatára, bármilyen is legyen az. Tegyünk meg mindent, hogy jól érezze magát a testében, és arra fókuszáljunk, hogy sokat mozogjon, egészségesen étkezzen. Ne feledjük, a gyermekünk azt fogja megenni a tányérról, amit mi is. Tehát ha mi habos tortával kezdjük a napot, akkor ne várjuk el tőle, hogy ő gyümölcsöt majszoljon, mert az az egészséges. Megfelelő önbizalommal, harmóniában élő szülőként, biztos, hogy a kislányunk is egészséges testképpel fog rendelkezni, és egy cseppet sem fogja zavarni, amit a tévében lát.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...