2023.03.03. 08:38:59 5897 242

Mintegy 30 borász, 120 féle bor és pezsgősarok is várja a látogatókat a Cifra Borsétán Kecskeméten
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mintegy 30 borász, 120 féle bor, pezsgősarok, gasztronómiai kiállítók és tematikus mesterkurzusok is várják az érdeklődőket a második Cifra Borsétán március végén Kecskeméten.

Bor - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bor

A borkóstoló célja Kecskemét és környéke borra, gasztrokultúrára nyitott közönségének megszólítása, valamint a közösségépítés és hagyományteremtés mellett a Kunsági borvidék eseménypalettájának színesítése - fogalmazott Frittmann Péter borász, az esemény főszervezője.

Kiemelte: az ország szinte minden borvidékéről érkeznek majd borászok, hogy személyesen mutassák be boraikat a helyi közönségnek. A borászok és a gasztronómiai kiállítók mellett külön pezsgőbár is helyet kap. Ezen felül az idei eseményen tematikus mesterkurzusokat is tartanak, ahol szűk körben hallgathatnak vezetett beszélgetéseket az érdeklődők, és ezek mentén különleges tételeket is kóstolhatnak.

A március 25-i Cifra Borsétán ott lesznek az Alföld Borrégió pincészetei mellett Tokaj, Villány, Szekszárd, Eger és a Balaton ismert pincészetei is, de képviselteti magát többek között a Mátra, Mór, Pannonhalma és Etyek-Buda is.

Az eseményt a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota kiállítóhelyén rendezik meg. A Cifra Borséta központi terét, a Pávás termet már több mint 100 évvel ezelőtt közösségi rendezvények színterének álmodták meg.

A bor megjelenése a múzeumban nem egyedi kezdeményezés, "a kultúra és a művészetek otthona szívesen nyit kaput és nyújt különleges atmoszférájú helyszínt a magyar borkultúrát bemutató és népszerűsítő programnak".

A Cifra Borsétára megváltott belépőjegyek nemcsak a korlátlan borkóstolást, hanem a Cifrapalotában éppen 40 éve működő Katona József Múzeum földszinti időszaki kiállításának látogatását is magukban foglalják. A tárlaton, amellyel az intézmény a 200 éve született Petőfi Sándorra emlékezik, a költő művészetének tartalmi oldalával, gondolataival, illetve költői képeivel foglalkozó alkotásokat mutatnak be, összesen 113 alkotó 123 művét.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.