2016.01.15. 15:11:56 12073 275

Mindenre fény derül! – Milyen sapka illik az arcformádhoz?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem tudom, más hogy van vele, de a sapka nálam jó ideig nagy mumus volt. Hogy kisgyerekként küzdöttem ellene, az egy dolog, de nem voltam hajlandó elviselni sem általános, sem középiskolás koromban. Boldogult 20-as éveim elején jutottam el odáig, hogy rájöttem: a kesztyűvel, sállal együtt ez is egy igen fontos téli ruhadarab.

Sapka - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sapka

Akkor már úgy voltam vele, veszek egy kellően balhés darabot belőle, hogy ha már viselnem kell, legalább mindig vidám legyek benne (és a környezetem is:-)). Szerettem, meleg volt és kényelmes, továbbá rendkívül praktikus: alacsony termetem miatt nagy tömegben elég nehezen voltam észrevehető, ám a sapka csúcsán díszelgő óriási pompon ezt orvosolta.

De nem mindegy a forma!

Bizony, fejfedő vásárlásakor sem a sapka, sem arcunk formája nem elhanyagolható. Hogy Te is megtaláld az igazit, nézd meg, mi illik a Te arcformádhoz!

Keskeny arc

Nálad a túl vékony és túl magas sapkák csak tovább nyújtják az arcodat, előnytelenül. De egy jól eltalált, ám nem túl nagy pompon a sapidon sokat segíthet.

Kerek arcforma

A kerek pofihoz a nagyobb, méretesebb sapkák passzolnak, mondjuk valamilyen kötött darab, vagy karimával „felszerelt”. A beanie sapkák nyújtják a kerek arcformát.

Szív alakú arc

A nagyobb méretű fejfedők Nálad is bejönnek. A fülvédővel ellátott sapkákat pedig Neked találták ki!;-)

Ovális arc

Na, őt hívják úgy, hogy a „mákos”. Ennek a szinte tökéletes arcformának ugyanis mindenféle sapkatípus jól áll.

Szögletes arc

A karakteres alsó állkapocshoz jobban passzolnak a vékonyabb, keskenyebb sapik. Például nekik is jól állnak a beanie sapkák, vagy a vékony, kötött fejfedők.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A sokat emlegetett pozitív gondolkodás – nem szabadna félvállról venni

A pozitív gondolkodásról való diskurzus olyannyira felkapottá vált az elmúlt évek folyamán, hogy óhatatlanul is felszínre törtek az ezzel kapcsolatos sarkítások, „értékhígító” elemek. Éppen emiatt történhetett az, hogy sokan elveszítették az érdeklődésüket a téma iránt, nem veszik komolyan az ezzel kapcsolatos nézeteket, sőt, olyanok is akadnak, akik egyenesen nevetségesnek és életellenesnek tartják a pozitivitást. Ezt a problémát igyekszünk az alábbi sorokban górcső alá helyezni, abban reménykedve, hogy néhány felhőoszlató válaszra lelünk mindeközben.

Tedd rendbe a lelkedet! - 4+1 „takarítási” tipp

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és boldogok lehessünk, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is oda kell figyelnünk. Tudjuk ezt mindannyian, tisztában vagyunk vele, mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, és egyszer csak azt vesszük észre: nem vagyunk jól.

A globalizáció nagyobb hatással van a mindennapi életünkre, mint gondolnánk

A globalizáció életünk minden aspektusának erőteljes meghatározójaként értelmezhető, ami olyan „természetesnek” és „normálisnak” gondolt dolgokban is érezteti a jelenlétét, mint egy avokádó vásárlása a helyi szupermarketben. Az országhatárokon azonban nem csupán termékek lépnek át, hanem különféle kulturális szokások is. Akkor mi is az a globalizáció voltaképpen, és miért nevezhetjük jelentőségteljesnek? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat az alábbi sorokban.