2023.07.09. 17:53:28 7235 236

Mindennapi információink, mint hatékonyságnövelő eszközök
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az információ szó szerint és átvitt értelemben is átszövi az életünket, ennek ellenére oly keveset tudunk mibenlétéről. Az „információ” kifejezés több közegben is megjelenik, ennek fényében beszélünk információs társadalomról, információ hiányról vagy többletről, ugyanakkor gyűjthetjük, adhatjuk és a birtokában is lehetünk ennek. Mindemellett pedig az információnak lehetnek tulajdonságai is, például: pontos, hiányos, tudományos, titkos stb. Mi több, létezik egy relatíve friss szaktudomány is, mely kizárólag az információ górcső alá helyezésére összpontosít, ez pedig nem más, mint az információelmélet.

Információ - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Információ

Nyílt titok továbbá, hogy amennyiben egy iparágnak, cégnek, vagy egyénnek sikerül szűkebb, speciálisabb információhoz jutnia, ezáltal akár anyagi hasznot, a versenytársakkal szembeni előnyt is generálhat. Ez utóbbi esetben sokakban kérdésként merülhet fel, hogy több területen miért inkább „veszik”, „szerzik”, nem pedig maguk járnak utána annak a jellegzetes, és egyértelműen fontos részletnek, mely szakmai és/vagy személyes gyümölcsözésüket nagy eséllyel előmozdíthatja?Az erre adott válaszopciók között elsőként a jelentősen felgyorsult információáramlás állhat. A sorban következhetnek: a versenytartás fontossága, vagy épp az időből való kifutás elrettentő eshetősége is.

A különféle célok elérése érdekében felhasználható információkkal lehet élni, ugyanakkor visszaélni is, hiszen nem minden esetben használják megalapozott módon, nem a megfelelő cél érdekében hasznosítva, vagy éppen nem a legalkalmasabb közegben.

De vajon milyen értékkel bír, illetve milyen szerepet tölthet be az információ az egyének mindennapi életében?

Ha már a világunk a folyamatos fejlődésre, nóvumokra, innovációkra rendezkedett be, érdemes a saját életünkben is szelektálni, megfigyelni, személyre szabni, jól használni a számunkra legrelevánsabbnak bizonyuló információkat.

A jól adaptált információk ugyanis segíthetnek bennünket a kielégítő és megfontolt döntéshozatalban, egyéni és szakmai fejlődésünkben, új kompetenciák megszerzésében, kitűzött céljaink elérésében egyaránt. Ugyanakkor az információ javíthatja és hatékonyabbá formálhatja a kommunikációnkat. Segítségével belátást nyerhetünk és megérthetünk számunkra idegen kultúrákat, nyelveket, a sajátunkétól eltérő nézőpontokat egyaránt, mely által kiküszöbölhetővé válhatnak a konfliktushelyzetek, potenciális nézeteltérések, áthidalhatóvá formálódhatnak a személyközi szakadékok. Az érdemleges információk révén pedig fejleszthetjük a problémamegoldó képességünket is.

A fenti betekintésből, ha csak dióhéjban is, levonhatjuk azt a következtetést, hogy az információ a szakmánkban, a hétköznapi életünkben, és a személyes fejlődésünk szempontjából ugyancsak hatékony eszközként alkalmazható. Ha sikerül pozitív erőforrásként, mozgatórugóként használnunk, úgy az információk által életünk minden területén nagy eséllyel lehetünk eredményesebbek, sikeresebbek.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...