2018.08.29. 16:18:54 7787 264

Minden idők legemlékezetesebb filmes karakterei
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Filmezni, moziba járni mindenki szeret. Igaz, hogy más-más műfaj nyeri el a különböző emberek szívét. Így egy-egy kultuszfilm is nagyon megosztó lehet, mégis megpróbálták kiválasztani azokat a film béli karaktereket, amelyek talán a legemlékezetesebbek lehetnek a mozifilmek történelmében.

Mozizás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mozizás

Természetesen egy teljesen szubjektív lista született meg a kezdeményezésből. Te kit látnál legszívesebben az első 5 helyen?

5. Michael Corleone

A Mario Puzo regényéből készült trilógia első epizódja 1972-ben hódította meg a világot. A család, a hűség és a hit kihangsúlyozásával szerették volna bemutatni benne a véres maffiaháborúkat. A Keresztapa filmekben Vito Corleone (az Oscar-díjas Marlon Brando) maffiavezért legfiatalabb fia, Michael (Al Pacino) követi a család fejeként.

4. Wladislaw Szpilman

A zongorista című mű a második világháború szörnyűségeit, különösképp a lengyel megszállást mutatja be. Miközben a németek leigázzák Lengyelországot, a főszereplő zsidó származású zenész bujkálni kényszerül, s egy padláson rejtőzve szinte éhen hal, amikor egy zeneszerető német tiszt rátalál és megmenti. A filmben Adrian Brody alakítja kiválóan a hányatott sorsú zongoristát.

3. Jack Sparrow kapitány

A listán szereplő 3. legnépszerűbb figura furcsa, ám annál szeretetre méltóbb karakterét Johnny Depp formálta meg. Nem csoda, hogy a Karib-tenger fantáziavilágában játszódó sorozat ennyi részt megélt már, hiszen a kapitány vicces gesztusai és különc stílusa egyedülállóvá teszik őt.

2. Antonio „Tony” Montana

Al Pacino, azaz egy ő általa megformált főszereplő ismét a listán! A sebhelyesarcú c. gengszerfilm címszereplőjét Al Capone karaktere ihlette. A kubai menekült férfi meggondolatlanul kábítószer-kereskedelembe fog, majd ő is használója lesz a szereknek. Így az átmenetileg elért befolyás és gazdagság hamar szertefoszlik, és a cselekmény tragikus véget ér.

1. Vito Corleone

Hiába szerepel csak a trilógia legelső részében, Marlon Brando és az általa megformált maffiavezér hallhatatlanná vált. A filmkritikusok szerint ő az egész világ legtehetségesebb színésze, aki eleganciájával és erőteljes játékával világhírűvé tette a maffia-filmet.

Forrás: celebsland.com/the-10-greatest-movie-characters-of-all-time

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.