2018.08.29. 16:18:54 6894 262

Minden idők legemlékezetesebb filmes karakterei
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Filmezni, moziba járni mindenki szeret. Igaz, hogy más-más műfaj nyeri el a különböző emberek szívét. Így egy-egy kultuszfilm is nagyon megosztó lehet, mégis megpróbálták kiválasztani azokat a film béli karaktereket, amelyek talán a legemlékezetesebbek lehetnek a mozifilmek történelmében.

Mozizás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mozizás

Természetesen egy teljesen szubjektív lista született meg a kezdeményezésből. Te kit látnál legszívesebben az első 5 helyen?

5. Michael Corleone

A Mario Puzo regényéből készült trilógia első epizódja 1972-ben hódította meg a világot. A család, a hűség és a hit kihangsúlyozásával szerették volna bemutatni benne a véres maffiaháborúkat. A Keresztapa filmekben Vito Corleone (az Oscar-díjas Marlon Brando) maffiavezért legfiatalabb fia, Michael (Al Pacino) követi a család fejeként.

4. Wladislaw Szpilman

A zongorista című mű a második világháború szörnyűségeit, különösképp a lengyel megszállást mutatja be. Miközben a németek leigázzák Lengyelországot, a főszereplő zsidó származású zenész bujkálni kényszerül, s egy padláson rejtőzve szinte éhen hal, amikor egy zeneszerető német tiszt rátalál és megmenti. A filmben Adrian Brody alakítja kiválóan a hányatott sorsú zongoristát.

3. Jack Sparrow kapitány

A listán szereplő 3. legnépszerűbb figura furcsa, ám annál szeretetre méltóbb karakterét Johnny Depp formálta meg. Nem csoda, hogy a Karib-tenger fantáziavilágában játszódó sorozat ennyi részt megélt már, hiszen a kapitány vicces gesztusai és különc stílusa egyedülállóvá teszik őt.

2. Antonio „Tony” Montana

Al Pacino, azaz egy ő általa megformált főszereplő ismét a listán! A sebhelyesarcú c. gengszerfilm címszereplőjét Al Capone karaktere ihlette. A kubai menekült férfi meggondolatlanul kábítószer-kereskedelembe fog, majd ő is használója lesz a szereknek. Így az átmenetileg elért befolyás és gazdagság hamar szertefoszlik, és a cselekmény tragikus véget ér.

1. Vito Corleone

Hiába szerepel csak a trilógia legelső részében, Marlon Brando és az általa megformált maffiavezér hallhatatlanná vált. A filmkritikusok szerint ő az egész világ legtehetségesebb színésze, aki eleganciájával és erőteljes játékával világhírűvé tette a maffia-filmet.

Forrás: celebsland.com/the-10-greatest-movie-characters-of-all-time

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...