2023.01.13. 08:35:10 5744 218

Minden harmadik ember megfogadja újévkor, hogy többet sportol
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Elbúcsúztunk az óévtől, 2023-at pedig az újévi hagyományokhoz hűen rengetegen fogadalmakkal indítják. Januárban sokan megígérik maguknak, hogy leszoknak a dohányzásról, nem fogyasztanak több alkoholt, de a toplistán szerepel az életmódváltás is.

Rendszeres sportolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendszeres sportolás

A Central Harmony budapesti masszázs stúdió vezetőjét, Galambos Marcellt kérdeztük, hogyan kell okosan visszarázódni a sportolásba.

“Érthető, hogy mindenki nagy elhatározásokkal vág bele az újévbe, rengetegen vágnak bele januárban a sportolásba. Viszont kevesen gondolnak arra, hogy a rekreáció és a regeneráció legalább olyan fontos, mint futócipőt ragadni vagy lemenni az edzőterembe.”

A Central Harmony tulajdonosa szerint azoknál, akik nem sportolnak rendszeresen, de év elején teljes erőbedobással állnak neki a feladatnak, gyakoribbak a sérülések mint azoknál, akik fokozatosan szoktatják magukat a mozgáshoz.

“A túlerőltetés hatására izomhúzódás és izomgörcsök egyaránt kialakulhatnak, ilyenkor érdemes sportmasszőrhöz jelentkezni, aki a átmozgatja a letapadt izomzatot, és segíti a test felfrissülését, regenerációját.”

Természetesen, a legjobb a megelőzés, ezért érdemes legalább néhány órát venni személyi edzőtől, aki megmutatja a helyes testtartást, és felügyeli a visszarázódás folyamatát.

De érvényes ez az elv akkor is, ha valaki nem edzőteremben kezd újra mozogni, hanem például futni szeretne. Érdemes gyaloglással, túrázással bemelegíteni a testet, majd utána kocogással, rövidebb távokkal folytatni. A kímélő mozgásformák, mint a kerékpározás és az úszás is ajánlott kezdésnek.

“A fokozatosság mellett oda kell figyelni a pihenésre is, amit aktívan is el lehet tölteni például sok sétával, szaunával vagy akár masszázzsal. Kezeléseink segítik a fáradt test megújulását, valamint szellemileg is kikapcsolnak. Az izomlázra a sportmasszázs mellett a magnéziumos masszázst is javasoljuk, de akik formásodni szeretnének cellulit masszázsunkat is kipróbálhatják.”

A szalonba bérlettel is lehet időpontot foglalni, ami azoknak kedvez, akik rendszeresen szeretnének masszázsra járni, jó áron.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...