2019.11.23. 18:04:52 10620 320

Milyen veszélyek leselkednek rád otthonodban?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Akár kisállat, akár gyermek érkezik a házba, akár csak a magunk védelmére gondolunk, fontos, hogy az otthoni környezet a maximális biztonságot nyújtsa. Sok otthonról azonban ez nem mondható el, és a nyugalom fészkében leselkednek ránk a veszélyek. Vannak köztük olyanok, amikre nem is gondolnánk… Ezeket gyűjtöttük össze.

Vasalás - balesetveszély - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vasalás - balesetveszély

Mérgező növények

A lakásban is gyakran tartunk olyan növényeket, amikről nem is gondolnánk, de komoly mérgezést okozhatnak. Persze ez elsősorban a kicsikre és az állatokra veszélyes, feltételezzük, hogy a Kedves Olvasó nem szokott véletlenül beleharapni a fikuszba vagy a mikulásvirágba. Ezek a csodaszép növények elfogyasztásuk során okoznak ugyanis mérgezéses tüneteket, hasmenést, hányást, légzési nehézséget, viszketést, hólyag képződést, nyelési nehézséget vagy épp beszédképtelenséget.

Ilyen szempontból veszélyesnek tekinthetjük a szobai cikláment, krotont, fikuszt, könnyezőpálmát, jácintot, kankalint, az anyósnyelvet, a hölgyliliomot és a mostanában oly aktuális mikulásvirágot is. Alapvetően fontos, hogy a felelősségünk alá tartozók alaposan és ismételten tanítva legyenek, hogy mit nem veszünk a szánkba. De ha mégis megvan a baj: azonnal orvos vagy állatorvos – természetesen attól függően, hogy a gyerek vagy a kutyus falatozott. Lehetőség szerint vigyünk magunkkal egy levelet a megrágottból, hogy az orvos tudja, mivel áll szemben.

Tűzveszélyben

Konnektorok, konyhai gépek, ott felejtett vagy rosszul használt töltők és magára hagyott gyertyák. Nem egyszer hallunk olyan tűzeseteket, ahol a fenti holmiknak köszönheti gazdájuk a lángokat. Ezek közül talán a legváratlanabb – pedig viszonylag könnyen elkerülhető lenne, hogy egy töltő tüzet okozzon. Ha elmész otthonról – ne hagyd bedugva, mert egy kis műszaki hiba elegendő ahhoz, hogy bajt csináljon. Ráadásul, ha valamit nem a saját, gyári töltőjével használsz, nagyban fokozod a kockázatot. Az elektromos tűzzel még akkor is nehéz, ha épp ott vagy, ahol a tűz keletkezett.

Légy óvatos, előzd meg a bajt!

Nem csak direkt veszélyek leselkednek

A víz, amit megiszol, a levegő, amit belélegzel szintén potenciális veszélyként leselkedhet rád. A levegő minőségén sokat javíthatsz a rendszeres, alapos takarítással, szellőztetéssel. De még így is számos olyan részecske kering a levegőben, ami nem tesz jót: pollen, penészgombák, baktériumok, mikroorganizmusok keringenek észrevétlenül körülöttünk. Levegőtisztító és ionizáló rendszerrel megtisztíthatod a lakásod légterét.

A víz fontosságát nyilvánvalóan nem kell magyarázni. És ha azt gondolod, a palackos víz megoldja, hogy elkerüld a csapvíz baktériumokkal, gombákkal, vírusokkal, esetenként ólommal, arzénnal végzett károkozását, nem jársz jó úton. Ezek a műanyag palackok ugyanis nem csak a környezetünkben felhalmozódó műanyag szemetet növelik őrületes mennyiségben, hanem kioldódhatnak belőlük a szervezetre ártalmas anyagok is. A megoldás tehát egy megbízható víztisztító berendezés! Ez a vízvezetékre kerül felszerelésre, és a főzés is egészségesebbé válik az ivás mellett.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...