2015.05.08. 17:07:59 8154 305

Milyen házi szerrel szedhető ki a fűfolt?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyerekek ruhája gyakran fűfoltos, hiszen ilyenkor már több időt töltenek a szabadban, lehetőleg a zöldben. Egy igazi gyerkőc pedig akarva-akaratlanul is összekoszolja a ruháját szaladgálás közben. Te tudod, hogy milyen házi praktikával lehet a fűfoltot eltávolítani? Meg fogsz lepődni, de csak a konyháig kell elmenned a „tisztítószerek” beszerzéséig.

Gyerekek a fűben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyerekek a fűben

Citrom

Egy félbe vágott friss citrom sokat tehet a ruhák tisztaságáért, pláne, ha fűfoltról van szó. Tudtad, hogyha citromot dörzsölsz a fűfoltba, kicsit úgy hagyod, majd a szokásos módon kimosod, akkor könnyűszerrel megszabadulhatsz a makacs szennyeződéstől? Pedig így van! Próbáld ki!

Tej

Soha nem jutott még eszembe, hogy tejjel próbáljak meg bármilyen foltot kiszedni a ruháimból, pedig egy házi praktika szerint, ha egy éjszakára tejbe áztatod a fűfoltos ruhát, akkor másnak a rendes mosás után nyoma sem lesz a rondaságnak. Egy próbát megér, különösen mivel a tej egészen biztosan nem fogja roncsolni az anyagot sem.

Fogkrém

No nem a színes, csíkos fajta, hanem egy normál fehér színű fogkrém. Dörzsöld be vele a foltot, majd mosd ki szokás szerint. Azt javasoljuk, hogy mindenképpen egy kis felületen próbáld ki először és kényes ruhára ne alkalmazd ezt a praktikát, nehogy roncsolja az anyagot vagy a színt.

Szesz és benzin

Ha denaturált szesszel vagy mosóbenzinnel átitatott tiszta ruhával átnyomkodod a fűfoltot és utána kimosod, nyoma sem marad a szennyeződésnek. A mosóbenzin selyemmel működik igazán.

Forrás: hogyankell.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Pozsgások gondozása lépésről lépésre

A szukkulensek gondozása nem túl bonyolult, ennek ellenére igen mutatósak. Hiába nem túl komplikált a gondozásuk egy-két tippet mégis érdemes megfogadni, hogy sokáig élettel teli kis pozsgás növények díszíthessék kertünk, balkonládáink, szobáink.

3 kisgép, amivel jóval kényelmesebb a háztartásvezetés

Hogyha belegondolunk, hogy anyáinknak, nagyanyáinknak - a korábbi felmenőkről már nem is szólva-, mennyivel több munkát kellett fektetniük a háztartás vezetésébe, bizony a mosógépért, de még a porszívóért, mosogatóért is hálát adhatunk. A fejlődés nem állt meg, nézzük, hogy jelenleg milyen hasznos kütyük könnyítik meg a hétköznapi háztartásvezetést!

Fűszeres padlizsánkrémmel a zöldségfogyasztás növeléséért! Szakértőnk receptje

Sajnos Magyarország nagyon rosszul áll zöldségfogyasztás tekintetében: Európában mi fogyasztjuk a legkevesebbet, csak a népesség 30%-a eszik minden nap valamilyen zöldséget. Ezen a helyzeten nagyon jó lenne változtatni, hiszen a zöldségek a legjobb élő tápanyagforrások, tele vitaminnal és ásványi anyaggal, valamint az egészséges emésztéshez (is) szükséges rostokkal. Megfelelő zöldségfogyasztás nélkül sem az egészséges életmód, sem az egészséges testsúly elérése nem képzelhető el. Különösen fontos ez hazánkban, hiszen sajnos az elhízás tekintetében is Magyarország vezeti a listát Európában.