2015.06.18. 08:00:00 11356 300

Milyen gyakran kellene mosni hétköznapi dolgainkat?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mindennap viseljük őket, de nem mossuk ki minden egyes használat után. Vagy éppen kimossuk, pedig nem kellene. Honnan tudjuk, hogy mikor szükséges és mikor nem kimosni például a melltartót, vagy a farmer nadrágot?

Párna és takaró - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Párna és takaró

A mobiltelefon

Egy kutatás szerint nagyjából 150-szer érintjük meg a telefonunkat naponta. Itt írtunk arról, hogy hány fajta baktériumot találtak rajta. A szakemberek azt ajánlják, hogy mindennap töröljük át alkohollal, hogy fertőtlenítsük.

Az ágyneműt

Milliónyi elhalt hámsejt landol az ágyneműnkön nap mint nap, mellé még izzadunk is. Mindegyik vonzza a port és a poratkákat, akik szépen ellakmároznak ezekből a dolgokból. Igaz a poratkák ártalmatlanok, de allergiát azért okozhatnak, sőt asztmát is. Hogy ezt elkerüljük hetente ágyneműt kellene cserélni és minimum 60 fokon kimosni az ágyneműket.

A takaró és a párna

Ezek is magukba szívják az izzadtságot, az elhalt hámsejteket, így 3 havonta jó ha kismossuk őket.

Farmernadrág

A farmert elegendő minden 5. alkalom után kimosni, mert ha sűrűbben mossuk, akkor nagyon hamar kikopik a szín és elkopik az anyag. Mindenképpen kifordítva mossuk!

A melltartót

A melltartók bár nem lesznek koszosak, de a terület, ahol viseled őket sokszor megizzad. Egy alkalom után még rendben van, ha kiszellőzteted, de a második, maximum a harmadik viselés után inkább mosd ki. A melltartót elég kézzel kiöblíteni, így nem deformálódik el. Ha a mosógépben mosod, használj hozzá ruhazsákot.

Forrás: Goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...