2024.09.07. 12:20:18 4784 175

Milliókat spórolhatsz egy napi pár száz forintos utasbiztosítással
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A várva várt nyaralás tervezése során nem szívesen gondolunk arra, hogy esetleg valami baj érhet minket vagy a családunkat az utazás alatt. Könnyű abba a hibába esni, hogy balesetek, hirtelen jött betegségek csak másokkal történnek meg.

Utasbiztosítás Fotó:123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Utasbiztosítás Fotó:123rf.com

A valóságban azonban sokféle probléma felmerülhet: megcsúszhatsz a szálloda lépcsőjén, elüthet egy biciklis, ellophatják a telefonod/pénztárcád/csomagod, elkaphatsz valamilyen helyi betegséget, de a gyomorrontás vagy ételmérgezés is bárhol előfordulhat.

Ennél persze sokkal cifrább eseteket is produkálhat az élet. Érdemes egy napi pár száz forintos utasbiztosítással felkészülni a váratlan eseményekre, ugyanis nagyon megdobhatja a nyaralás árát egy kórházi számla.

Megtörtént esetek, amikor sok pénzt spóroltak az utasbiztosítással

A Mapfre biztosító egyik ügyfele Egyiptomban búvárkodott, majd a búvárkodás után visszatértek a hajóra, ahol hirtelen rosszul lett. Kikötni két órával később tudtak, ezt követően mentek a helyi kórházba, ahol a vizsgálatok után dekompressziós kamrába helyezték. Ezt követően stroke gyanúja lépett fel, a szükséges kezelések után elkezdték a beteg fizikoterápiás kezelését. Mivel a stroke igazolódott, ezért speciális felszereléssel és kísérő orvossal hazaszállították az ügyfelet.

Az egyiptomi kórházi ellátás 18 napra, valamint az orvosi és kezelési költség együttesen 56 ezer eurót tettek ki, ami 394 forintos euróval számolva több mint 22 millió forintba került volna az ügyfélnek.

Egy másik ügyfél a thaiföldi pihenése során szenvedett motorbalesetet, a kórházi ellátást és az utókezelést követően tért vissza Magyarországra. A kórházi ellátás, valamint a gyógyszereinek költsége együttesen 550 ezer forintba kerültek.

A két fenti példa jól mutatja, mekkora költségeket lehet megúszni, ha utasbiztosítással indul nyaralni az ember.

Az EU-kártya nem utasbiztosítás

Az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamaiban a turisták európai egészségbiztosítási kártyával(EU-kártya) igénybe vehetik a sürgős egészségügyi ellátásokat. Ez azonban nem váltja ki az utasbiztosítást.

Az uniós kártyát ugyanis külföldön csak azok a rendelők és kórházak fogadják el, amelyekkel az adott ország közbiztosítójának szerződése van.

Például ha valaki a tengerparton rosszul lesz, és a szálloda privát orvosa ellátja (aki nincs szerződésben a közbiztosítóval), akkor a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) nem tudja kifizetni a számlát.

Az alapbiztosítás nem mindig elég

Az utasbiztosítást már online néhány kattintással meg lehet kötni, érdemes azonban előtte végiggondolni, milyen programokat tervezel az utazás során, és átnézni, mire terjed ki a biztosítás.

A legtöbb utasbiztosítás fedezetet nyújt az olyan alapvető kockázati esetekre, mint amikor betegség vagy baleset miatt orvosi ellátást kell igénybe venned. Ezeken felül viszont nagyon eltérő lehet, hogy mit tartalmaznak a biztosítók ajánlatai, illetve a különböző csomagok. Előfordulhat, hogy kiegészítő biztosításra is szükséged lesz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...