2022.06.17. 11:58:45 8759 261

Mikrós tippek forró napokra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ma már tudjuk, hogy a mikró nem az ördögtől való és bátran használhatjuk, akár főzésre is. Ha nem akarod beizzítani a sütőt, akkor végy elő egy mikrós receptet. Nyaraláskor is jól jöhet, ha gyorsan szeretnél a családnak készíteni valami finomat.

Mikróban párolni - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mikróban párolni

Pita a mikróból

A kész (bolti) pitát töltsd meg ízlésed szerint zöldségekkel, felvágottal és sajttal, majd tedd a mikróba pár percre és kész is a finom vacsora.

Párolt zöldség a mikrosütőből

Gombát, cukkinit, borsót, brokkolit, vagy más zöldséget apróra vágva elhelyezünk egy üvegtálban, majd lefedjük folpackkal. 15-20 percre a mikróba dobjuk, és kész is a párolt zöldség.

Mikrós süti 1.

  • 1 dl olaj
  • 100 g cukor
  • 120 g görög joghurt
  • 100 g liszt
  • 30 g kakaópor
  • 1 csipet só
  • 6 g sütőpor
  • 70 ml tej
  • fél tábla tejcsoki

A lisztet, a kakaóport, a sót és a sütőport összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban kikeverjük az olajat a cukorral, majd hozzákeverjük a joghurtot, a lisztes keveréket és a tejet is. Egy üveg vagy kerámia tálba simítjuk a masszát, majd 5-6 percig mikrózzuk. Végül csokit reszelünk a tetejére és kihűtjük.

Streetkitchen

Bögrés Mikrós süti

Egy 3 dl űrtartalmú bögrébe kanalazunk 4 evőkanál lisztet, 2 csapott evőkanál cukrot, 1 kiskanál sütőport, 2 evőkanál kakaóport. Összekeverjük, majd egy tojás, két evőkanál olaj és 2 evőkanál tej is belekerül a bögrébe. Ezzel is összekeverjük, ezután mehet a mikróba a bögre. 3 perc sütés után még egy kicsit pihentessük bent, a mikróban. Miután kivettük, kis porcukor a tetejére, és fogyaszthatjuk is. mindmegette.hu

Burgonya chips a mikróból

A vékonyra vágott burgonya szeleteket helyezd egymás mellé egy tányérra helyezett sütőpapíron. Kend meg olajjal mindkét oldalát, majd sózd meg. Tedd 3 percre a mikróba, fogasd meg, majd ismét három percig melegítsd. Voilà, kész a házi chips!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...