2019.09.23. 14:46:53 15171 307

Mikrós csodák a konyhában - finomabb, mint gondolnád
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van az a mondás, hogy a mirelit pizza és a mikrohullámú sütő a 20. század két legnagyobb csodája… Nos, ha ez kicsikét túlzó is, tény, hogy egyszerűbb lett a háziasszonyok, éhes agglegények élete a mikrosütőnek köszönhetően. Többségében melegítésre használjuk, pedig egy-két ételt kompletten el is tudunk benne készíteni és vetekszik a sütőben, tűzhelyen készült társával. Íme a legtutibb mikrós receptek!

Csemegekukorica - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csemegekukorica

A WHO legutóbbi jelentése szerint helyesen alkalmazva a mikrohullámú sütő biztonságos, így bátorítunk titeket, hogy használjátok ki ezeket a modern vívmányokat, és egyszerűsítsétek le az életeteket.

Nem csak otthon, de akár munkahelyen, vagy nyaraláskor is jól jöhetnek ezek a receptek, hiszen nem mindig van lehetőségünk tűzhelyt, sütőt használni, mikor megéhezünk valami komolyabbra. Szóval akkor főzzünk valami ütőset néhány perc alatt. Igen, a mikróban.

Héjában sült krumpli – mármint a sajátjában, nem a madárban

Hideg őszi napokon jól esne egy kis pirult vagy főtt burgonya, vajjal, sóval? Nosza, mi tart vissza?

Mosd meg alaposan, dörzsöld is le szivaccsal a külsejét, majd hámozás nélkül mehet egy mikrózható tányérra. Szurkálj meg minden szemet villával, hogy a gőzök tudjanak majd távozni. Papírral takard, csomagold be őket. Maximális fokozaton 15 percig mehet körbe-körbe a mikrohullámú sütőben, majd forgassuk meg, és piruljon még 5-10 percet papír nélkül is. Hústűvel, vagy villával teszteld, hogy megpuhult-e.

Főtt kukorica – villám, azaz hullámsebességgel

A kukoricának vágd le a végeit, azonban a leveleket hagyd rajta, ne csomagold ki. A mikrót állítsd maximális fokozatra (grill és hőkeverés nélkül), majd mehet be a kukorica 3-5 percre. Az eredmény puha, isteni, olyan, mintha negyedórán át főzted volna forró vízben. Sózni azonban ne felejtsd el!

Ropogós bacon – disznóságok nélkül

Az ötperces tojás mellé ennél egy kis pirított szalonnát, de nincs kedved összefröcskölni olajjal a fél konyhát? Reméljük, van otthon mikród, mert akkor megvan a megoldás! Válassz egy mikrózható, magas tálat, tegyél alá egy tányért. A tányér azért kell, mert a lecsepegő zsírt az fogja majd összegyűjteni. A bacon szeleteket terítsd szépen a tál szélére egymás mellé. Kapcsold legmagasabb fokozatra a mikrohullámú barátodat és 1-2 percet adj bent a szalonnáknak. Ha megfelelő magas tálad nem találsz, bögrét is nyugodtan használhatsz a szeletek „teregetéséhez”!

Párolt zöldség – és nem irkálunk zöldségeket…

Tényleg tökéletes lesz. Párolt, de még roppanós. Keresd elő a szokásos mikrózható tálad, majd egy másikat is, amivel betudod fedni. Fedő is jó, de fém alkatrésze ne legyen, mert könnyen nem kívánt tűzijáték lehet a vége. Tedd bele a párolni kívánt zöldségeket nagy fokozaton egy jó 5 percre és már kész is. Ráadásul kevesebb tápanyag tűnik el a zöldségből, mint a hagyományos párolás során.

Csirkecomb – de tényleg!

Csirke felső, alsó combokat külön szedve, alaposan befűszerezve, zsiradék hozzáadása nélkül elkészíthetsz a mikródban! Max. fokozaton 10-15 percig süsd, majd kapcsold rá egy tíz percre a grill funkciót is. Kívül roppanós, belül porhanyós... tökéletes!

Azt hitted nem lehet teljes menüt készíteni a mikrohullámú sütőben? Tévedtél. Az internet tele van egyszerű és nagyszerű bögrés-süti receptekkel, amiket direkt mikrós elkészítésre terveztek!

Jó étvágyat!

Forrás: ripost.hu/cikk-igy-lesz-ropogos-a-szalonna-ha-mikroban-sutod

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában