2020.11.21. 17:59:21 8304 215

Mikor sportolhatsz, ha elkaptad a koronavírust?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mennyi időre van szüksége a szervezetnek a teljes gyógyuláshoz ahhoz, hogy azok, akik elkapták a koronavírus fertőzést, újra sportolhassanak? - Erre a kérdésre ad választ számunkra az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI).

Sport maszkban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sport maszkban

Az Országos Sportegészségügyi Intézet álláspontja szerint a COVID-19 vírus okán légzőszervi, központi idegrendszeri és keringési szövődmények alakulhatnak ki a fertőzésen átesetteknek. Még azoknak is, akik tünetmentesen reagáltak a betegségre. Sajnos azt kevesen tudják, hogy a vírus a felső légúti megbetegedéseken és a lázas állapoton túl hirtelen szívhalált is okozhat, továbbá olyan hegesedést a szívben, amely nagyon veszélyes szívritmuszavarhoz is vezethet. Éppen ezért fontos az óvatosság. A gyógyultnak vélt személy számára egyáltalán nem tanácsos azonnal visszatérni a megszokott edzéstervéhez, vagy mozgásformához. Orvosilag semmiképp nem javasolt a testmozgás, legyen szó szabadidős tevékenységről vagy versenysportokról. Beleértve az iskola testnevelés órákat is.

Visszatérés, de csak óvatosan

Sajnos nem elegendő a negatív teszt. Ugyanis a negatív teszt után legalább el kell telnie 4-6 hétnek is, mire újra időt szánhatunk erre a remek elfoglaltságra. Az, hogy pontosan kinek mikor ajánlott a gyógyulást követően, kétféle csoportra osztható:

Azok, akik tünetmentesek voltak, de a PCR tesztjük pozitív lett COVID-19-re, nekik a mintavételtől számított 2-4 hétig szükséges pihenni és kerülni a sportot.

Azok, akik tünetekkel rendelkező PCR pozitív COVID-19 páciensek ez hosszabb időszak. Legalább 4-6 hét is lehet.

Az életünk teljesen felborult ebben az egyszerűnek egyáltalán nem mondható helyzetben. A pszichés és fizikai jólétünk szerves eleme a testmozgás. Tudjuk, hogy nagyon nehéz kezelni, ha hetekig nem mozoghatunk. Vannak, akik feleslegesnek vélik ezeket a biztonsági lépéseket. Viszont érdemes tudnunk, hogy a nemzetközi szakcikkek több olyan esetről számolnak be, amelyek a vírus szívre gyakorolt végzetes eseményeit ismerteti. Vigyázzunk magunkra és legyünk óvatosak!

forrás: webbeteg.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...