2022.02.04. 08:33:32 9698 243

Miért pont tavasszal vegyünk klímát? (X)
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szezonális jellegük miatt nem mindegy, hogy mikor vásárol magának légkondicionálót az ember. Hogy mi a tökéletes időszak erre, az igény szerint változik, abban azonban a legtöbb tapasztalt otthontulajdonos egyetért, hogy nem szabad nyárig várni a klíma telepítéssel.

Klíma (Fotó: Pexels.com / Max Vakhtbovych) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Klíma (Fotó: Pexels.com / Max Vakhtbovych)

A legideálisabb időszak a vásárlásra és a telepítésre a tavasz, ráadásul több okból is, amelyekkel az alábbiakban külön-külön is szót ejtünk majd.

Kerülje el a nyári forgalmat (és árakat)

Ha azért van szüksége légkondiconálóra, hogy felülkerekedhessen a forróságon, akkor teljesen logikusnak tűnik egészen nyárig várni a klíma telepítéssel. Azonban aki már megkísérelt nyáron klímát venni, az tudja, hogy milyen kaotikus körülmények is jellemzők az év legmelegebb időszakára. Mindenki ilyenkor döbben rá, hogy mennyire nehezen viseli a forróságot. Ez azt jelenti, hogy a klímaszerelők gyakran hetekre előre be vannak táblázva.

Tavasszal sokkal kötetlenebb a helyzet, hiszen a legtöbbeknek ilyenkor még eszükbe sem jut a nyárra gondolni, tehát kisebb a forgalom és kevésbé elfoglaltak a szerelők is.

Egy másik fontos szempont, hogy a nyári kereslet az árakat is hajlamos feljebb emelni, és egy gyakran nem csak a készülékekre, hanem a klíma telepítés árára is vonatkozik. Tavasszal általában kevesebben érdeklődnek a légkondicionálók iránt, ami alacsonyabb árakat is jelent majd ebben az időszakban.

Hagyjon időt a választásra

Sokan csak akkor szembesülnek a klíma hiányával, amikor megérkezik a nyár első hőhulláma. Ilyenkor indul be igazán a klímaszerelők forgalma, és kezdenek el feljebb mászni a készülékek és szolgáltatások árai. Ilyenkor veszi kezdetét a rohanás is, és sokan kénytelenek minél hamarabb beszerezni azt az egységet, ami épp a készleten van – függetlenül attól, hogy megéri-e azt választani.

Aki azonban már tavasszal elkezd azon gondolkodni, hogy milyen új berendezést vásároljon, vagy melyik szolgáltatótól kérjen karbantartást meglévő egységeire, az sokkal tájékozottabb és gazdaságosabb döntéseket hozhat.

Nem muszáj tavaszig várni a vásárlással

Habár sok otthontulajdonos dönt úgy, hogy egyszerre vásárolja meg és telepítteti légkondicionálóját, ezeket legfeljebb kényelemből szokás egyszerre elintézni, de egyáltalán nem muszáj. Egyesek például már a tél végén megvásárolják új klímájukat, de csak valamikor a tavasz folyamán szereltetik be azt.

Ennek az a nagy előnye, hogy még kedvezőbb árakon lehet hozzájutni nagyszerű légkondicionálókhoz, de nem kell rögtön átalakítani az ember beosztását, hogy beleférjen a beszerelés. Arra ott lesz lényegében az egész tavasz.

Érdemes tehát odafigyelni az őszi és téli akciókra, élni a kedvezményes lehetőségekkel, majd tavasszal elvégezni a telepítést, hogy a légkondicionáló azonnal készen álljon a használatra.

Összegezve

Ha ismeri a klímapiac működését és hajlandó igazodni hozzá, akkor rengeteg kiváló ajánlat közül válogathat mind a készülékek, mind a telepítés és karbantartás árát illetően. A szezonon kívüli időszakok mindig jobbak, mint a szezonon belüli hónapok (ez általában a nyarat jelenti), hiszen a kereslet közvetlenül hat az árakra és a klímaszerelők beosztására is.

(Partner cikk)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…