2018.04.02. 18:08:49 11726 328

Miért nehéz kisebb tesónak lenni? – Hát, mondjuk ezekért!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg gyerek voltam, bele sem gondoltam – nagyobb testvérként pláne nem – hogy milyen lehet kisebb tesóként, pláne öcsiként, pláne egy (anyáskodó, kissé tanár nénis stílusú:-)) nővérrel tengetni a mindennapjainkat. Ám most felnőttként, anyaként, abszolút kistesó-pártiként már kicsit másként látom a helyzetet…:-)

Aranyos testvérek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Aranyos testvérek

Hát, az biztos, hogy mellettem nem volt (van:-)) egyszerű kisebb testvérnek lenni, különböző neműnek meg pláne nem.:-) De azt hiszem, túléltük mindketten különösebb lelki megrázkódtatás nélkül. Bár azt azért tegyük hozzá, hogy az otthonról való elköltözésem sokat javított a kapcsolatunkon… Hát igen, a „megszépítő messzeség”! De nézzük, mivel, mikkel kell megküzdeniük a család legifjabb tagjainak a fiatal éveik, esetleg egész életük során.

Új ruha, új játék, új bármi? Felejtsd el!

Ez leginkább akkor igaz, ha egynemű a két vagy több testvér. Ilyenkor aztán megy a már kinőtt nadrág, ing, pulcsi, játék a kisebbnek, teljesen logikusan. Reméljük, azért ettől nem lesznek vásárlásmániások a kisebbek!:-)

A kis utánfutó…:-)

Mivel mind gyerekként, mind kamaszként az a legfőbb vágyad, hogy a legmenőbb arcokkal (vagyis idősebbekkel) lógj, így mindenhová követed a nagytesódat, az ő legnagyobb bosszúságára. Hiszen Te vagy a kis „utánfutó”, akire mindig figyelni kell. Az biztos, hogy rengeteg kalandban, talán veszélyben is része lesz a kicsinek, ám egy idő után igazi szövetségessé, egymás védelmezőivé válhatnak a nagytesóval.

Bezzeg a nővéred/bátyád…!

Na, ez az a mondat, amitől még engem is kiráz a hideg, pedig én nagy testvér vagyok!:-) Pedig hányszor hallják ezt a kisebbek, ha nem is otthon, a szülőktől, akkor a kedves nagymamáktól, nagynéniktől, óvó néniktől, tanítóktól, tanároktól. Talán nekik még nem esett le, hogy a kisebb testvér bizony egy teljesen más személyiség, így bizonyos dolgokban, ha nem mindenben különbözni fog a nagyobb tesótól. És ez így van jól!

Az elérhetetlen…

Azért mi, nagytesók, legyünk csak őszinték! Bármilyen kicsik voltunk, amikor a kishúgunk/kisöcsénk született, azt nem tudtuk nem észrevenni, hogy mennyire felnéz ránk, milyen példaképek vagyunk számára. Bizony! Úgy érezte (remélhetőleg, csak múlt időben), hogy ő bizony bármit tesz, mond, ír, soha nem lesz olyan szuper, mint a nagytesója!:-)

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...