2020.01.16. 09:50:36 8038 245

Miért ne lehetnének „azok” a napok sokkal könnyebbek?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vegyük fel a küzdelmet a menstruációs fájdalom ellen! Íme, néhány hasznos tipp tőlünk, hogy vidáman, fájdalommentesen éld át a nehezebb napokat is! (A cikk végén egy olyan innovatív eszközről számolunk be, amelyről még valószínűleg nem is hallottál.)

Gondtalan nő - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gondtalan nő

Nőnek lenni csodálatos dolog. Állítom ezt akkor is, ha sokan közülünk minden hónapban pár napot „rettegve” várunk. A ciklus alatt átélhetünk az erősebb hasi görcsöktől kezdve, a fejfájáson át sok egyéb kellemetlenséget is. Tippjeink arról, hogy mit szedjünk, hogyan öltözzünk, hogy azokon a bizonyos napokon is jól érezzük magunkat. (Természetesen, ha súlyosak a panaszok és ellenállnak minden fortélynak, nőgyógyászati ​​vizsgálat is szükséges lehet. )

Készen állsz? Akkor kezdjük el!

Nagyon fontos hidratáltnak maradni a ciklus napjain, különösen, ha görcsöktől szenvedsz. A vízfogyasztás fontosságáról számos helyen hallhattál már. Ebben az esetben is elengedhetetlen ahhoz, hogy jobban érezd magad. Amennyiben meleg italt kortyolgatsz a nap folyamán, gyorsabban feltöltődsz majd, valamint a fájdalmaid is enyhülhetnek.

A kávé, még ha forró is, nem ajánlott ebben az időszakban, válassz helyette zöld vagy kamillateát: a cél az izmok ellazítása, ezért ezeknek az italoknak a meleg és nyugtató hatása minden bizonnyal hasznos.

Tehát, a hő elősegíti az izmok ellazulását, és ezért valamilyen meleg tárgy hasra helyezése enyhülést nyújthat. Ilyenek lehetnek a magvakkal töltött melegíthető párnák, forró vizes tömlők vagy a gyógyszertárakban kapható melegítő tapaszok.

A fahéj és a gyömbér segítségével nemcsak ízletes ételeket készíthetünk. Ezek a fűszerek a menstruációs görcsök ellen is hatékonyan veszik fel a küzdelmet.

A fahéjat fájdalomcsillapítóként már az ókorban is alkalmazták, többek között kiváló magnézium-, kalcium- és vasforrásként valódi gyógymód a menstruációs ciklus alatt.

A gyömbérről sokan tudják, hogy enyhíti az influenza tüneteit, de ugyanígy a menstruációs görcsöket is: reszelj egy kis gyömbért egy pohár forró vízbe és kortyonként fogyaszd el!

A ciklus során a (mérsékelt) edzés csak jó tehet neked. Amennyiben a fájdalom és a kimerültség enyhe, akkor bármilyen sporttevékenység alkalmas lehet, mivel elősegíti az endorfinok - a menstruációs görcsök ellenségeinek - felszabadulását. Ezzel szemben, ha a fájdalom kissé jobban befolyásol a mozgásban, akkor inkább a jógát, a pilatest vagy a sétát részesítsd előnyben! Alternatív megoldásként emlegetik az orgazmus átélését is, hiszen ugyanaz a hatása, mint a mozgásnak. Talán ez az időszak nem kedvez ennek az élvezetnek, viszont itt van nekünk egy kiváló "endorfingyár", amely szintén nagy örömöt nyújthat: egy-két kocka étcsokoládé. A választás a tiéd!

Arra sem árt odafigyelned, hogy öltözködsz a ciklus ideje alatt. Amennyiben puffad a hasad, kerüld a deréktájra feszülő, szoros ruházatot! A nyári hónapok lehetővé teszik számunkra, hogy nadrág nélkül, lazán öltözzünk, télen viszont válassz egy pár alacsonyabban záródó, csípőig érő nadrágot/szoknyát, lehetőleg olyanokat, amelyek nem szorítanak! Az egyik bevált, nagymamáktól ismert praktika a ciklusfájdalom gyógyítására, a has ápolása illóolajokkal. A levendulaolaj a legjobb erre a célra, az enyhe masszázs tartson 10 és 15 percig!

Amint ezt a cikk elején jeleztük, ha a fájdalom túl erős, kérj szakszerű segítséget nőgyógyászodtól! Amennyiben nem hatnak a természetes gyógymódok, praktikák, valamint nem vagy allergiás az ibuprofén hatóanyagra, akkor ezt tartalmazó gyógyszerekkel enyhítheted a fájdalmad a leghatékonyabban. Sok szer nem vényköteles, de nem árt, ha mérsékelten szeded őket!

És elékeztünk egy zseniális találmányhoz, amely őrületbe kergette az internetet! Online közösségi finanszírozás révén összegyűjtött 700 000 dollárral a Livia ma valósággá vált.

Ez egy apró eszköz, amely kissé hasonlít az első iPod Shuffle-ra. Két elektróda tappancsot kell a has oldalára helyezni, oda, ahol a fájdalmat érezzük. Ezek képesek az idegeket stimulálni és "kikapcsolni a fájdalmat". Úgy hangzik, mint egy álom, nemde?

Ez a forradalmi készülék, amely gyógyszerek és mellékhatások nélkül hat, valóban képes felvenni a harcot a görcsök ellen, erről több ezer vásárló zeng ódákat a Neten. Mi még nem teszteltük, de lehet, hogy hamarosan erre is sort kerítünk. Addig is alkalmazzuk a már említett praktikákat, együnk, igyunk, mozogjunk, avagy éljünk egészségesen és mosolyogjunk sokat!

(Szerző: KV)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...