2019.01.09. 11:09:17 11953 376

Miért legyen otthon mindig gyömbér?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A gyömbérteát már számtalanszor magasztaltuk az egekig. Segíthet a nátha leküzdésében, vagy, ha rendszeresen fogyasztjuk, az általános immunerősítésben is. A fejfájás ellen is bevethető, és a felsorolásnak itt nincs vége.

Gyömbértea - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gyömbértea

Gyulladáscsökkentő

Antioxidánsainak köszönhetően segít megakadályozni a szervezetben a gyulladás kialakulásának a kockázatát, hasonlóan az olajosmagvakhoz és a teljeskiőrlésű gabonákhoz. A legjobb, ha fűszerként használod magas tápértékű ételekkel, hogy segítse kifejteni a hatásukat.

Segíthet a cukorbetegség kockázatának csökkentésében

Az anyagcsere és az inzulintermelődésének a fokozásában is segíthetnek a gyömbér egyes összetevői kutatások szerint. Persze nem arra kell gondolni, hogy gyömbér hozzáadásával bármilyen édességet megehetünk. Koránt sem! Sokkal inkább arra, hogy használjuk fűszerként más zöldségekkel, smoothikkal és levesekkel. Az egészséges étkezés részeként, kiegészítőként járulhat hozzá a pozitív hatások összeadódásához. Friss és szárított formában is használjuk, mivel a száradás során ugyan néhány vitamin odavész, más hasznos anyagok, vegyületek, viszont akkor alakulnak ki.

A menstruációs görcsök ellen is bevethető a gyömbér!

A gyömbérről már tudtuk, hogy fájdalomcsillapító hatású, még a migrénes fejfájáson is segíthet, de a kutatások alapján úgy tűnik, hogy a gyömbérteával a menstruációs görcsöket is enyhíthetjük. Jó hír, ha nem szereted a pirulákat.

Megnyugtatja a gyomrot

A gyömbér megnyugtatja a gyomrot, segíti az emésztést, csökkenti az émelygést és a hányingert. Ezt a hatást a várandós hölgyek is kihasználhatják, ha reggeli – vagy éppen egész napos – rosszulléttel küzdenek, ugyanis szabad gyömbért fogyasztani terhesség alatt. Tea formájában ajánljuk.

A gyömbéres gyógytea receptjét itt találod>>

Forrás: goodhousekeeping.com/health/diet-nutrition/a46886/health-benefits-of-ginger/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.