2018.10.11. 14:01:01 12758 379

Miért jó a gyereknek a hintázás?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hogyan is kezdődik az élet? Miután megfogantunk 9 hónapig ott ringunk édesanyánk hasában, majd megszületünk, és édesanyánk a kezében ringat minket tovább, élvezzük a babakocsi monoton zötykölődését is, és imádunk hintázni egészen kis tini korunkig (sőt, akár tovább is). Nemtől függetlenül. Nem is gondolnánk, de ez a ringó előre-hátra történő mozgás sokat tesz értünk!

Hinta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hinta

Egyensúly, egyensúly, egyensúly!

Hintázás közben a gyermek agya erősebben dolgozik, mint gondolnánk. Egészen pontosan azon tevékenykedik, hogy megőrizze az egyensúlyt. Az egyensúlyérzékkel együtt párhuzamosan fejleszti a hintázás a mozgáskoordinációt és a ritmusérzéket is. A jobb és a bal agyfélteke közötti kapcsolat kialakítására, harmonizációra is törekszik ilyenkor az agy, az agysejtek összekapcsolására, ezért egy sokat hintázó gyerek az élet rengeteg területén hasznát veszi majd ennek a csodálatos gyerekkori játéknak.

Mindenki élvezheti!

Minden mozgásforma segíti az agyfejlődését, a hintázás viszont azért nagyszerű, mert gyakorlatilag még meg sem születünk, de már elérhető, mindenki számára. Ezért is fontos, hogy szerepeljen mindennap a napirendben egy kis ringatás, majd hitázás.

Megnyugtatja a gyereket és Téged is!

A hintázás nyugtatólag hat az idegrendszerünkre, ezért egy kis ringatással jó eséllyel lecsillapíthatjuk a kisdedet, később pedig a hisztis kétévesünknél is megtapasztalhatjuk a hintázás nyugtató hatását. Az előre-hátra mozgás szépen lecsitítja a gyereket, de még a felnőtteket is. Így ha úgy érzed, hogy feszült vagy, nyugodtan ülj bele egy hintába, és „ringasd el magad”.

Mennyi mindent fejleszt a hintázás?

Nagyon komoly előnyökre tehet szert a gyerkőc, ha mindennap hintázik! Az egyensúlyérzék és a mozgáskoordináció gyors fejlődésével képes lesz összehangolni az izmok, a végtagok, a testrészek mozgását, így időben fog el kezdni járni, motorozni majd pedig biciklizni is. A ritmusérzéke is fejlett lesz.

Fejlődni fog a matematikai érzéke is a gyereknek, hiszen a mozgásfejlődés, a ritmusérzék és ezen képességek mind összefüggenek. A diszlexia, a diszgráfia és a figyelemhiány kialakulásának az esélye is csökkenhet, ha sokat hintázik a gyerek.

A kézügyessége is jobb lesz a koordináció, a finom-motoros képességek, a kéz-szem koordináció megfelelő fejlődése miatt.

A jobb és bal agyfélteke közötti kapcsolatnak köszönhetően a gyerek kreativitása is fejlett lesz.

Mint mindenfajta mozgás, így a hintázás is segíti a koncentráció javulását, a memória fejlődését.

Egy aktív, boldog gyerek, akinek elég lehetősége van a játékra, a mozgásra szabadon és irányítva is, valamint támogató, érzelmi biztonságot nyújtó család veszi körül, az gyakorlatilag célegyenesben van, minden adott, hogy sikeres legyen az életben.

Forrás: gyerkoc.com/hinta-palinta-a-hintazas-pozitiv-hatasai/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...