2016.06.28. 17:39:00 15184 405

Miért egyél ananászt? – Okok azon kívül, hogy finom
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Édes íze, lédús, sárgás húsa van, nehezen lehet megszabadítani a héjától és szupergyümölcs hírében áll, mi az? Hát persze, hogy az ananász. Gyümölcssaláták, koktélok, torták, pizza, vagy akár húsok ízesítője, alapanyaga is lehet. De azon kívül, hogy finom, miért érdemes még az ananászt fogyasztani?

Ananász - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ananász

Az íze sem elhanyagolható szempont, de emellett még rengeteg pozitív tulajdonsággal bír ez az ízes trópusi gyümölcs.

Miért is jó még nekünk az ananász?

-Ha épp diétázol, vagy épp csak szeretnél tenni valamit a karcsú alakod megtartásáért, mindenképpen iktass be a napi étrendedbe egy kis ananászt, hiszen valóban segíthet a fogyás folyamatában. Mindez a benne lévő rostanyagoknak köszönhető, amit csak lassan bírunk megemészteni. Így az ananász fogyasztása utáni teltségérzet tovább kitart, vagyis nem leszünk olyan hamar éhesek. Valamint az ananászban található tiamin, tehát B1-vitamin jót tesz az idegrendszerünknek, illetve hozzájárul ahhoz, hogy testünk a szénhidrátot energiává alakítsa.

-Az ananász rendszeres, ebben az esetben napi szintű fogyasztása segíthet látásunk javításában. A benne található A-vitamin és béta-karotin támogathat minket ebben, illetve abban, hogy elkerüljük az ideghártya megbetegedését.

-Az ananászban lévő bromelain nevű enzimnek hála kamatoztathatjuk véralvadásgátló hatását, illetve felveszi a harcot a gyulladásokkal is. (Vérhígító gyógyszerek mellett mindenképp érdemes óvatosan fogyasztani, illetve konzultálni kezelőorvosunkkal.)

-Szintén a fent írt enzimnek köszönhetően élvezhetjük fogfehérítő, „folteltávolító” hatását.

-Még mindig a bromelian, melynek köszönhetően az ananász helyre teszi gyomrunkat. Ha túletted magad például hússal, az ananász támogatja az emésztésed, segít lebontani a fehérjét. Emésztést segítő tulajdonsága abban is megnyilvánul, hogy rendszeresen fogyasztásával megelőzhető a székrekedés.

-Az ananász antioxidáns tartalmát kihasználva segíthetünk testünknek a méreganyagok elszállításában.

-Ez a finom gyümölcs felveszi a harcot a láz, a köhögés, vagyis a megfázás ellen. Ha „nyavalya” idején reggelente megiszol egy pohár ananászlevet, segíthet csökkenteni a lázat, és feloldja a torokban leragadt váladékot.

-Rendkívül jó izomgörcsök, izomláz ellen. Sportolók is szívesen fogyasztják edzés, nagyobb megerőltetés után.

Forrás: woman.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...