2017.01.29. 17:44:25 11513 325

Mielőtt belépsz – Ezeket gondold át, mielőtt fodrászhoz indulnál
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Hajszobrászhoz indulni egyszerre felemelő és félelmetes dolog. Boldogsággal tölt el minket, hiszen új, frissen vágott/festett/mosott/szárított frizurával léphetünk ki az üzletből. És ijesztő, mert új, frissen vágott/festett/mosott/szárított hajkoronával jövünk el a szalonból. Érdekes, ugye?

Fodrásznál - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fodrásznál

Pedig ahhoz, hogy elégedetten álljunk fel a fodrászszékből, nekünk is tennünk kell. Mondjuk átgondolni néhány dolgot, mielőtt rábökünk egy frizurára az egyik ott heverő női magazinból.

Gondold végig, mielőtt fodrászhoz indulsz…

... milyen arcformával rendelkezel

Kerek, vagy ovális? Szögletes, vagy szív alakú? Frizura szempontjából egyáltalán nem mindegy, milyen az arcod formája! Mindig annak megfelelően válassz hajkoronát. Ha nem figyelsz erre, nem biztos, hogy úgy teljesül a „frizurakívánságod”, ahogy szeretnéd.

... hova is kell Neked az a frizura

Valószínűleg a hétköznapokon szeretnéd majd viselni az „új” hajadat. Úgyhogy ne nagyon rugaszkodj el a valóságtól, inkább olyan hajkoronát válassz, amivel Te magad is könnyedén elboldogulsz a rohanós mindennapokban.

... mennyi időd van

Hasonló okból kell ezt is végiggondolni, mint a fentebb már írt pontot. Nagy valószínűséggel nem lesz időd naponta több órát bíbelődni, hogy belődd a „séródat”. Könnyen, egyszerűen kezelhető frizurára van szükségünk, amiből alkalmanként valami egészen frappáns dolgot is ki lehet hozni.

... biztos fel vagy rá készülve?

Ha eddig fekete hajjal hódítottál, ám holnaptól inkább szőkére vágysz, esetleg eddig mindig hosszú frizurád volt, de kell a változás, és egészen rövidet szeretnél, ne rohanj már másnap a fodrászhoz! Gondold végig, tényleg akarod-e a változást, vagy csak egy hirtelen ötlet, esetleg egy drasztikus változás eredményezte ezt a döntésedet. Adj magadnak legalább 1 hetet, és ha még mindig ennyire szeretnéd azt az extrém vágást, festést, vágjatok bele!

... milyen a hajad szerkezete

Ha szögegyenes hajszálakkal bírsz, ha lehet, ne olyan frizurát válassz, ami a loknikra, göndör fürtökre épít. És így van ez fordítva is: kunkori fürtökből csak igen-igen sok munkával lesz egyenes hajzuhatag. Ha nem akarsz csalódni, ennek megfelelően válassz magadnak frizurát.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...