2017.02.09. 11:30:32 36024 327

Mi legyen a maradékokkal? - Fagyasztható ételek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha igazán spórolni akarsz az étkezésen, akkor érdemes nagy adagokat főzni egyszerre, és a maradékot lefagyasztani, majd elővenni, amikor éppen nincs otthon semmi, vagy nem volt időd/kedved főzőcskézni. Nem mindent jó azonban lefagyasztani, hiszen, ha rossz ízű vagy állagú lesz a végeredmény, azt nem szívesen esszük meg.

Maradék a fagyasztóban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Maradék a fagyasztóban

Ha le is lehet fagyasztani készételeket, örökké akkor sem állnak el a jégszekrényben, és persze vannak kivételek is, amit inkább ne tegyünk ennyire hűvösre. Ilyen például a főtt tojás, és annyira a sima főtt vagy sült burgonya sem kiváló a fagyasztóból elővéve.

Főzelékek, levesek

Bármilyen főzeléket, levest bátran lefagyaszthatsz. A húslevesnek érdemes csak a levét külön lefagyasztani, így elővehetjük, ha alaplére van szükségünk például krémlevesekhez vagy rizottóhoz. A gulyásleveseket vagy más húst is tartalmazó raguleveseket stb. hússal és zöldséggel együtt fagyaszd le. Ezek 2-3 hónapig tarthatóak a fagyasztóban anélkül, hogy az állaguk vagy az ízük különösebben megváltozna. Nem fog megromlani akkor sem, ha tovább marad itt, de a minősége azért megváltozhat.

Húsok

A főtt és sült húsokat, sőt, a rántott húst is lefagyaszthatod. A főtt hús akár fél évig is eláll a fagyasztóban, a sült húsok maximum 3 hónapig tarthatóak itt, utána fel kell használnod. Olvaszd ki őket, majd a sült húsokat és a rántott húsokat a sütőben melegítsd fel. A rántott hús újra ropogós lesz, ha így teszel.

Pizza

Ha nem fogy el a pizza, a szeleteket lefagyaszthatod, és 1-2 hónapig tárolhatod a jégszekrényben.

Pörköltek, szószok

A pörkölteket, és például a bolognai szószt darált hússal simán tárolhatjuk a fagyasztóban, akár 3 hónapig is el áll ott minőségromlás nélkül.

Virsli és felvágott

Ha túl sokat vásároltál, amikor akciós volt, és még sem fogyott el a virsli vagy a felvágott, akkor ezeket 1-2 hónapig még ott tarthatod a jégszekrényedben. Ha vákuumcsomagolt a felvágott, akkor érdemes a bontatlan csomagolásban fagyasztani.

Bacon

Amikor kevesebbe kerül a kedvenc bacon fajtád, akkor nyugodtan vásárolj belőle egy nagyobb mennyiséget, utána egy hónapig tárolhatod még a fagyasztóban, ha nem fogyna el.

Főtt rizs és rizses ételek

Ezeket is le lehet fagyasztani, 1-2 hónapig különösebb minőség romlás nélkül felhasználhatod a húsos vagy zöldséges rizses ételeket, és természetesen a sima főtt rizst is.

Sütemények

A legtöbb krémes sütemény, sőt, még a nyers tészta is lefagyasztható, és jól elvannak a hidegben akár 3 hónapig is.

Kenyér

A kenyeret is három hónapig egészen nyugodtan el teheted a jégszekrényedbe, jobb több kisebb porciót készíteni, esetleg szeletelve eltenni.

További tippek és trükkök fagyasztáshoz>>

Fagyasztóban tárolható ételek>>

Mi meddig áll el a hűtőben és a fagyasztóban>>

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

A nyár lédús és édes csemegéje: a tápanyagokban gazdag dinnye

A nyári szezontól leválaszthatatlanná vált dinnye tápanyagban gazdag, édes, lédús, zamatos és kiváló forrása a rostoknak, a K-vitaminnak, a káliumnak és a réznek. Mitől válik még tökéletes „nyári snack”-ké ez a C- és B6-vitaminban is bővelkedő, a tökfélék családjába tartozó haszonnövényfaj?

Örüljünk, hogy itt a nyár! – A legjobb dolgok a forró évszakban!

A kánikula idején a mindennapok nyüzsgése lassabbá válik, teret engedve a feltöltődésnek és a szórakozásnak. Akár a tengerparton sütteted a hasad, akár a hegyekben túrázol, a nyár a legjobb időszak arra, hogy kikapcsolódj, új élményekkel gazdagodj, és feltöltődj a természetben. Élvezd a nyár kínálta lehetőségeket, és hagyd, hogy a napsütés és a szabadság felfrissítse a tested és a lelked!