2015.04.27. 11:00:00 20771 376

5+1 étel, amiről nem is gondoltad, hogy fagyasztható
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokszor előfordul, hogy valamiből többet veszünk a kelleténél, vagy többet készítünk, mint ami hirtelen elfogy. Másnap pedig nem kell már senkinek. Ha a jelmondatod az, hogy ételt nem dobunk ki, de ráerőszakolni sem akarod senkire, akkor fagyaszd le, majd használd fel máskor, másra.

Tejszínhab - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tejszínhab

1. Tejszínhab

Nem is akármilyen állapotban fagyaszthatod le: felverve. Kanalazd a kemény tejszínhabot egy zacskóba vagy még jobb, ha egy habzacskóba teszed, majd így rakod egy fagyasztós zacskóba. Használd ezt a habot forrócsokira, kávéra vagy kakaóra fincsi tejszínhabnak, amit a habzacskóból kinyomhatsz, és ráolvad a meleg italra.

2. Sütemény nyers tésztája

Akár házilag készített tésztáról van szó, akár a boltban vetted a felesleget lefagyaszthatod. Tedd a tésztát egy sütőpapírra – akár a tepsiben - , fagyaszd le, majd amikor már kemény, tedd fagyasztós zacskókba. Vedd elő, amikor süteményt szeretnél sütni, csak adj plusz perceket a sütési időhöz.

3. Fűszernövények

Porciózd ki őket és tekerd bele fóliába, majd tedd őket fagyasztós zacskóba. Amikor szükséged van rá, csak előveszed, és fagyos állapotban a kellő méretűre vágod, majd mehet is a levesbe, a töltelékbe vagy amihez szeretnéd.

Egy másik módszer: vágd apróra a fűszereket, porciózd őket a jégkockatartóba, engedj rá vizet és fagyaszd le. Amikor szükséged van rá, csak pöttyentsd egyenesen az ételbe a jégkockatartóból.

4. Vaj

A fagyasztott vaj a titkos fegyvered lehet. Mivel a vajnak általában nem olyan hosszú a szavatossági ideje, előfordulhat, hogy nem fogy el. Ilyenkor nyugodtan lefagyaszthatod fóliában vagy zacskóban. Ideális lesz pitékhez, morzsolós tésztájú süteményekhez.

5. Pezsgő és bor

A bort és a pezsgőt is le tudod fagyasztani. Öntsd jégkockatartóba, és nyáron dobd fel vele a narancsdzsúszt. ;) A fagyasztott bort pedig főzéshez használhatod fel.

+1. Diófélék

Ha már nincs a héjában a dió, a fagyasztóban a helye! Így elkerülheted, hogy megpenészesedjen, A fagyasztással tovább frissen tarthatod a diót, a mandulát, a mogyorót stb., és az aromájukat is megőrzik. Kiolvasztás után bátran fogyaszthatóak.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...