2017.08.11. 12:00:46 20301 395

Mi legyen a maradékkal? - Mire jó a panírmorzsa?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem gondoljuk, hogy a legnagyobb kánikulában olyan nagy sláger lenne otthon a rántott hús vagy a rántott párizsi, sajt, gomba és így tovább (mind a fogyasztók, mind a „szakács” szempontjából:-)), de azért egy-egy hűvösebb napon megkívánja az ember. De hogy a panírt miért is méretezzük túl mindig?

Panír - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Panír

A hús, sajt, gomba, karfiol és a többi már régen „felöltözve” várja, hogy a forró olajba ugorhasson, a maradék liszt, tojás, zsemlemorzsa viszont szomorú sors elé néz. Nagy valószínűséggel a szemetesben landol, hiszen nem nagyon tudunk vele mit kezdeni. Vagyis nem nagyon tudtunk eddig! Ezentúl vége a pazarlásnak, a panír léte új értelmet nyer.

A panír új élete

Ha Nálad is probléma a megmaradt panír, a következőket teheted:

-Keverd össze a lisztet, tojás, zsemlemorzsát, formázz belőle apró golyócskákat és fagyaszd le! Pár nap, hét múlva, ha gyorsan levesbetétre lesz szükséged, csak előkapod a fagyasztott panírgolyókat és a probléma megoldva!

-A következő megoldáshoz szintén keverd össze a három összetevőt, fűszerezd meg ízlés szerint sóval, borssal, friss vagy szárított petrezselyemmel és süsd ki egy kis olajban! Finom csemege lesz e rántott finomságok mellett!

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Így készül a 10 perces spagetti! – Tuti recept örökké rohanóknak

Amikor az éhség gyorsan támad, és nincs idő hosszú órákat tölteni a konyhában, egy gyors spagetti receptje a legjobb barátunk lehet. Ez a mindenki által kedvelt tésztaétel, pillanatok alatt készíthető el, és tökéletes választás egy rohanós nap után gyors ebédnek vagy villámgyors vacsorának.

Egészségvédő kincsünk, a paprika (és egy isteni recept)

Az étkezési paprika számos fontos vitamin természetes forrása, melynek C-vitamin-tartalmáról kiderült, hogy akár ötször annyi is lehet, mint a citromé. Továbbá olyan értékes anyagok is megtalálhatók benne, mint a kalcium, a vas és az aminosavak. A fogyasztása - sok növénytársához hasonlóan - hozzájárul az egészséges emésztéshez, a benne lévő terpenoid vegyületféle, a kapszidiol, pedig jó hatással van a szívegészségre. Ám ez nem minden…

A „luxusgyümölcs”, ami Kelet-Ázsiában a halhatatlanságot jelképezi + recept

Nem csupán Weöres Sándor Kert című kedves versében terem a vaj-alma, a saláta-bokorka, az érett, piros alma és a puha szőlő társaságában méz-körte, hanem a világ számos táján. A különféle kultúrákban pedig gazdag történelmi múlttal büszkélkedhet ez a gyümölcsféle, mely immár különleges művészeti megoldással is bír, mégpedig a Buddha alakú körte formájában. Ezeket a kreatív kínai gazdák által formált és gondozott „körteszobrokat” luxusgyümölcsként tartják számon. Milyen titkokat fed fel magáról ez a rózsafélék családjába tartozó növény?