2022.03.11. 16:33:15 8134 276

Mi kerüljön a balkonládákba kora tavasszal?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szívesen ráhangolódnál már a tavaszra, de az időjárás még mindig nem a napos oldalát mutatja? Tervezd meg, hogy mi kerüljön a teraszra, az ablakba vagy éppen a bejárathoz a balkonládákba, és máris jobb lesz a kedved. Jön a hosszú hétvége, akár elő is készíthetsz mindent, hogy csak ki kelljen tenni az ablakba, amikor elmúlnak a fagyok.

Balkonláda beültetése, gondozása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Balkonláda beültetése, gondozása

A kerti munkákhoz kicsit hűvös lesz ezen a hétvégén, de a balkonládákkal már foglalkozhatunk! Nagyszerű tavaszra hangoló program! Íme, egy-két ötlet, ha bevirágoztatnád a teraszt, az ablakokat vagy a bejáratot.

Árvácska

Az árvácska jól bírja a tavaszi hőmérséklet-ingadozást, a hideget, így akár már most is kiteheted a teraszra vagy az ablakpárkányra.

Hagymások

A hagymát már ne ültesd el, ha ősszel nem tetted meg, inkább vegyél kifejlett tulipánt, játszintot, nárciszt a boltokban, és tedd át őket a balkonládádba. Májusban majd szedd ki a hagymákat a földből, pihentesd sötét, száraz helyen és szeptember végén, október elején ültesd el őket újra.

Kis méretű örökzöldek

Törpeboróka, törpe hamisciprus, japán hamisciprus - kellemes zöldek, virág nélkül, ugyanakkor szuper hangulatosak és nem túl gondozás igényesek. Ha néha elfelejted őket megöntözni, azt sem bánják. Nekem ősz óta törpeboróka zöldell a teraszunkra tervezett virágfalon, és imádom - eddig hozzá sem kellett nyúlni a természet megoldotta, de tavasszal biztosan örül majd egy kis öntözésnek.

Pozsgások

Varjúhájat, kövirózsát, deres csenkesz is ültethetsz a balkonládákba. Aranyos kis zöld növények, nem túl kényesek, kint és bent is szépen fejlődnek. Bírják a szárazságot és a napfényt is, de azért félárnyékban, vagy bent a szűrt fényben érzik magukat a legjobban. Balkonládába, sziklakertbe, kis cserépbe, nagy cserépbe - bárhova ültetheted őket, ahol neked tetszik.

Fűszernövények

Én imádom a fűszernövényeket és évek óta mindig van a balkonládáimban oregáno, petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, menta, snidling. Nem kényesek, jó illatot árasztanak, távol tartják a legyeket, szúnyogokat és még főzéshez is használhatom őket. :) Az oregánót és a többi évelőt, ha egy nagyobb méretű balkonládába ülteted, akkor simán áttelelnek.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.