2022.03.11. 16:33:15 8228 276

Mi kerüljön a balkonládákba kora tavasszal?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Szívesen ráhangolódnál már a tavaszra, de az időjárás még mindig nem a napos oldalát mutatja? Tervezd meg, hogy mi kerüljön a teraszra, az ablakba vagy éppen a bejárathoz a balkonládákba, és máris jobb lesz a kedved. Jön a hosszú hétvége, akár elő is készíthetsz mindent, hogy csak ki kelljen tenni az ablakba, amikor elmúlnak a fagyok.

Balkonláda beültetése, gondozása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Balkonláda beültetése, gondozása

A kerti munkákhoz kicsit hűvös lesz ezen a hétvégén, de a balkonládákkal már foglalkozhatunk! Nagyszerű tavaszra hangoló program! Íme, egy-két ötlet, ha bevirágoztatnád a teraszt, az ablakokat vagy a bejáratot.

Árvácska

Az árvácska jól bírja a tavaszi hőmérséklet-ingadozást, a hideget, így akár már most is kiteheted a teraszra vagy az ablakpárkányra.

Hagymások

A hagymát már ne ültesd el, ha ősszel nem tetted meg, inkább vegyél kifejlett tulipánt, játszintot, nárciszt a boltokban, és tedd át őket a balkonládádba. Májusban majd szedd ki a hagymákat a földből, pihentesd sötét, száraz helyen és szeptember végén, október elején ültesd el őket újra.

Kis méretű örökzöldek

Törpeboróka, törpe hamisciprus, japán hamisciprus - kellemes zöldek, virág nélkül, ugyanakkor szuper hangulatosak és nem túl gondozás igényesek. Ha néha elfelejted őket megöntözni, azt sem bánják. Nekem ősz óta törpeboróka zöldell a teraszunkra tervezett virágfalon, és imádom - eddig hozzá sem kellett nyúlni a természet megoldotta, de tavasszal biztosan örül majd egy kis öntözésnek.

Pozsgások

Varjúhájat, kövirózsát, deres csenkesz is ültethetsz a balkonládákba. Aranyos kis zöld növények, nem túl kényesek, kint és bent is szépen fejlődnek. Bírják a szárazságot és a napfényt is, de azért félárnyékban, vagy bent a szűrt fényben érzik magukat a legjobban. Balkonládába, sziklakertbe, kis cserépbe, nagy cserépbe - bárhova ültetheted őket, ahol neked tetszik.

Fűszernövények

Én imádom a fűszernövényeket és évek óta mindig van a balkonládáimban oregáno, petrezselyem, bazsalikom, kakukkfű, menta, snidling. Nem kényesek, jó illatot árasztanak, távol tartják a legyeket, szúnyogokat és még főzéshez is használhatom őket. :) Az oregánót és a többi évelőt, ha egy nagyobb méretű balkonládába ülteted, akkor simán áttelelnek.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Párna a tökéletes alváshoz - Hogyan került egyáltalán képbe ez az alvóeszköz?

Az első emberek fekvőhelyét száraz falevelek vagy szénahalom képezhették, ám a későbbiek folyamán már egyre inkább arra törekedtek, hogy kényelmesebb megoldásokat keressenek éjszakai pihenésük idejére. A sátraikban már előfordultak állatbőrök, melyek puhább, komfortosabb fekvőhelyet kínáltak számukra. Hogyan alakultak ki és formálódtak a történelem folyamán az alváshoz szükséges kellékek? És vajon milyen típusú, formájú, anyagú párnára hajtva a fejünket ébredhetünk frissen, üdén, kellemetlen fájdalmak nélkül? Ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat az alábbiakban.

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.