2024.09.03. 08:33:21 4539 166

Mi a stílus?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A stílus eredetileg íróvessző jelentéssel bírt. Ennek az eszköznek volt egy a viasszal bevont, táblákra való betűkarcolást elősegítő hegyes, valamint egy lapos vége, amelynek a segítségével a helytelenül felkarcolt betűket elsimították. A későbbiek során először magát az írást, majd az írás módját jelentette. Azóta beszélünk példaként az egyének, korok, közösségek, ugyanakkor a képzőművészetek stílusáról is, aminek a formálódását számos tényező befolyásolja.

Ruhák a szekrényben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ruhák a szekrényben

A dinamikusan változó divatvilágban az öltözködés szorosan egybefonódott az önkifejezéssel is - különösen az új évezred divatvilágától kezdődően. A ruhával kifejezésre juttatható a kreativitás, a múlt iránti tisztelet és nosztalgia, valamint az életszemlélet is. Miért nevezhetjük különlegesnek e tekintetben a kétezres éveket? Az üzleti és társadalmi innovációkra koncentráló DMT.com e kérdésre adott válasza a technológia divatban betöltött döntő szerepében mutatkozik meg. Gondoljunk az internet segítségével széles körben megosztható, terjeszthető trendekre és divatinformációkra. A mai tervezők pedig felfigyeltek a modern technológiák kínálta lehetőségekre és kísérletezni kezdtek.

Vannak dizájnerek, akik leginkább az egyszerűséget és a funkcionalitást hangsúlyozzák, míg mások futurisztikus szabásokkal, fényes és fényűző anyagokkal, mintákkal teszik jellegzetessé a kollekciójukat. Esetleg a kilencvenes évek ikonikus trendjeit élesztik újra, ihletet merítve a vintage mintákból. Ugyanakkor az ökológiai tudatosság növekedése is visszaköszönni látszik a divatban - a fenntartható, környezetbarát ruházatot népszerűsítő márkák révén.

Az InStyle vezető divatszerkesztője arról ír a magazin hasábjain, hogy még a divatiparba való bekerülését követően is küzdött az egyéni stílusa meglelésével. Időbe telt, míg felismerte a személyéhez leginkább illeszkedő öltözködési stílust - amire saját bevallása szerint gyakran teljesen véletlenül került sor. Elmesélte például, hogy mivel egy ideig szőrtüszőgyulladása volt, és apró pattanások lepték el a nyakát, mellkasát és a hátát, amiket mindenképpen el szerette volna rejteni a kíváncsi tekintetek elől. Így történt, hogy egy hirtelen mozdulattal kendőt és sálat kapott magára, ez a szükségszerű megoldás pedig hamarosan egyéni stílustrükké formálódott az életében. Lassan megalkotta azt a ruhatárat magának, amelynek minden darabjában komfortosan érzi magát, időnként pedig kísérletezik, frissít azon. Tippjei közül kiemeli a mérlegelés fontosságát a trendekre vonatkozólag, hiszen a lényeg az, hogy komfortosan érezzük magunkat egy-egy öltözékben - függetlenül attól, hogy egy tetszetős darab éppen az egyik kedvenc hírességünkön szerepelt vagy sem. A stílus tehát ebben a tekintetben is tükröt állíthat az emberről.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...