2024.01.10. 12:34:24 5782 241

Mézfolt a textílián? Egyszerűen eltávolíthatod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A méz egészséges édesítőszer és tápláló étek, azonban, ha nem vigyázunk, a ruhánkra is kerülhet belőle kellemetlen foltot hagyva maga után. Amennyiben időben kezeljük, szerencsére könnyen eltávolítható. Ismerj meg néhány hatékony módszert, amely segítségével a mézfoltot gyorsan eltüntetheted.

Méz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Méz

Reagálj gyorsan!:

Az első és legfontosabb lépés az, hogy azonnal reagálj, ha megtörtént a méz baleset. Ne hagyd, hogy megszáradjon vagy beivódjon a textíl szálak közé. Keress egy kanalat vagy kést, és óvatosan távolítsd el a mézet a ruhádról.

Hideget neki!:

A hideg vizes áztatás gyakran hatásos a mézfoltok kezelésében. Áztasd a ruhadarabot hideg vízbe néhány percig, majd dörzsölgesd a foltot. Ezt követően öblítsd le, és ellenőrizd, hogy a foltnak maradt-e nyoma.

Ismét egy régi barát, az ecet:

Ha a hideg víz nem elegendő, próbálkozz ecetes oldattal. Keverj össze egy rész ecetet és két rész meleg vizet. Ezzel dörzsöld be a foltot, majd öblítsd le hideg vízzel. Az ecet segíthet a méz fellazításában.

Folyékony mosószer :

Folyékony mosószert is használhatsz a mézfoltok eltávolítására. Vigyél fel egy kevés folyékony mosószert közvetlenül a foltokra, majd óvatosan dörzsöld bele az anyagba. Hagyd hatni néhány percig, majd mosd le hideg vízzel.

Ha az illat marad, vagy a folt helye ragad:

Amennyiben a mézfoltok eltűntek, de még mindig érzed a méz illatát vagy maradékot észlelsz, szórd meg a területet szódabikarbónával. Hagyd hatni egy ideig, majd mosd le.

Professzionális Tisztítás:

Ha a fenti módszerek nem elegendőek, vagy ha a ruhadarab értékes és különleges kezelést igényel, fontolóra veheted a professzionális tisztítót. Az ő szaktudásukkal és speciális tisztítószereikkel hatékonyan eltávolíthatják a makacsabb mézfoltokat is.

Emlékezz arra, hogy mindig ellenőrizd a ruhacímke utasításait, mielőtt bármilyen tisztítási módszert kipróbálsz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.