2019.06.08. 08:00:25 8791 265

Merülj el a legszebb európai tavakban! Itt a Tó-P 5
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nyaralást keresel, de a London-Prága-Róma háromszög folyik a csapból? A Balcsi is uncsi? Böngészed az utazási irodák kínálatát, de az egész kicsit állóvíz? Nos, ha már álló víz… Európában van a legtöbb édesvízű tavacska, amelyekből néhány olyan gyönyörű környezetben található, hogy a szánk tátva marad, a lelkünk pedig táncra perdül. Készítsd a naptárad, mutatjuk, mit írj be a nyárra!

Skócia, tóvidék - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Skócia, tóvidék

A legtisztább – az Annecy tó

A francia Alpok türkizkék vízű tava tisztaságával gyönyörködteti a környékre látogatókat. Ideális választás a passzív pihenéshez és az aktív pihenés általi kimerüléshez egyáltalán. A tóparton húzódó hegyek csodás túralehetőségeket kínálnak és az sem elhanyagolható tény, hogy a sétáink végén Európa legtisztább vízű tava mellett lazíthatunk. Kb. 18 ezer éve jött létre, gleccserolvadás útján, jelenleg sok kis folyó és egy földalatti vízfolyam táplálja. Vízisportok szerelmeseinek különösen ajánlott!

Akár egy filmben – Loch tavak

A Skóciában található Eilean-Donan nevet viselő kastély önmagában is impozáns, vonzó pontja lehet a bakancslistánknak. A vár komoly felújítási munkákon esett át több ízben, ezért nagyon szép állapotnak örvend, ám igazi vonzerejét szerencsés fekvése adja. A vár ugyanis három tó Loch Duich, a Loch Long és Loch Alsh tavak találkozásánál fekszik. Ez a varázslatos együtt állás pedig méltán ihlet meg számos rendezőt, így ha szerencsénk van akár egy filmforgatásba is beleshetünk – erre júliustól szeptemberig minden évben komoly esély van.

Fjordok fjordja – Sogne-fjord

Világviszonylatban a második, Norvégiában pedig a legmélyebb fjord. Széltében-hosszában sem picinyke: 203 kilométer hosszú, 1308 kilométer széles. Bámulatos látványt nyújtanak a tavat körülvevő meredek hegyoldalak, melyek a tó tükrén ringatózva mutatják képmásukat. A közel ezer méterre magasodó tóparti hegyek a keményvonalas túrázókat sem fogják untatni. Egy szem lapos partján fekszik egy kis ékszerdoboz, Skjolden falu, itt érdemes szállást foglalni a természeti csoda közepén.

A gyűrűsfóka otthona – Saimaa

Finnország legszebb, legnagyobb tócsoportja keskeny, hosszú, vízzel körülvett utakkal van körül foglalva, így már az utazás is maga az öröm. Állatvilága is különleges, például itt él a világ egyetlen gyűrűsfóka családja, mely sajnos már csak kb. 260 tagot számlál. A környéken wellness fürdő, kalandpark teszi még élvezetesebbé a pihenést. A tó érdekessége az Imatra vízesés, mely több mint ötezer éves, a 19. században pedig vízerőművet építettek rá. Ha ott járunk, mindenképp látogassuk meg, nem fogjuk megbánni!

Nézőtér tóval - Kerid-kráter

Képzeljünk el egy amfiteátrumot, melynek közepén az előadás a napsugarak játéka egy mélyzöld tündértó közepén. Tegyük fel, hogy nem csak a napsugarak, de a sarki fény is meglátogatja a tófelszínt. És akkor már majdnem elképzeltük az Izlandi Kerid-kráter tavat, melynek króm és réz tartalma színesíti a vízét és körös körül lankás domboldal öleli a partját. Persze Izlandra eljutni nem egy sima keddi esti program, de ha az országot érinted, mindenképp nézd meg ezt a kis tavat is!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...