2015.10.24. 11:00:50 7028 194

Mert a sportruháknak több törődés kell…
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vagy ha nem is több, legalábbis másfajta, mint a hétköznapokon viselt ruhadarabjainknak. Ennek egyik oka, hogy míg kedvenc farmerunkban, pulcsinkban, pólónkban elmegyünk dolgozni, esetleg beülünk egy kávéra a barátnőkkel, addig a sportruhánkban vért és verítéket izzadva szenvedünk a jobb formáért.

Sportruházat mosása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sportruházat mosása

És ez bizony meg is látszik rajt, méghozzá elég hamar. Az szinte teljesen normális, hogy egy-egy edzés után a felsőd és sokszor az alsód is úgy néz ki, mintha épp akkor vetted volna ki a mosógépből, és valamiért kimaradt volna a programból a centrifugálás. Épp ez az, amiért extra, vagy inkább másfajta törődést igényelnek ezek a ruhaneműk.

Minden edzés után mosd ki őket!

Minden sportos nap után kerüljenek víz alá ezek a holmik, ha csak kézzel is, de öblítsd ki őket. Persze, azért legalább minden harmadik alkalom után mehet a mosógépbe a „sportruci”, hogy megszabadítsuk őket a baktériumoktól és a kellemetlen izzadságfoltoktól és a szagoktól.

Hanyagold az öblítést

Habár igazán csábító a friss illat és a lágy tapintás, ám a sporthoz használt ruhák esetében inkább hagyd ki az öblítőprogramot. E ruhák szövetének olyan az összetétele, mely biztosítja, hogy bőrünk lélegezni tudjon mozgás alatt. Az öblítő pedig ezt a tulajdonságát erősen roncsolja.

Ne főzd!

Azt hihetnénk, a speciális igénybevétel miatt a kondizáshoz használt ruhaneműk mosását jóval magasabb hőfokon kell végezni. Ám vigyázat, ez nem így van! Elég lesz ezeket a ruhákat is normál hőmérsékleten mosni, sőt, a centrifugálásnál sem kell extrém fordulatra kapcsolni. Ha így teszünk, a ruha szövete nem roncsolódik.

El a szárítótól!

Kerüld a szárítóprogramot is, ha a sportruháidról van szó! Inkább akaszd ki szépen őket a szárítóra, hadd száradjanak nyugodtan.

Speciálishoz speciális!

Amit a sportruházatod biztos meghálál majd, azok a kifejezetten sportruházathoz kifejlesztett mosószerek.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Fogyni szeretnél? Hiba kihagyni a vacsorát!

Vékonynak lenni - azzá válni, majd annak maradni - nem könnyű feladat. Életmódváltás nélkül elképzelhetetlen a siker: Edzés, amibe beletartozhat az is, hogy a lépcsőzést használjuk a lift használata helyett, diétás étrend tartása, még akkor is uralkodni magadon, amikor a kedvenc ételedet látod magad előtt. Rengeteg mindent be kell tartani ahhoz, hogy karcsúsodhassunk, azonban a koplalás ennek nem része!

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Szeplők – Mítoszok és ami mögötte van 2.

Szeretjük, vagy sem, ha hajlamosak vagyunk kialakulásukra, akkor bizony nem sokat tehetünk a szeplőink ellen. Sajnos, vagy nem sajnos, de meg kell őket szeretnünk. Ha ismered őket, talán könnyebben a szíved csücskeivé vállnak, úgyhogy nem árt tisztázni néhány róluk keringő pletykát.