2015.10.24. 11:00:50 7699 195

Mert a sportruháknak több törődés kell…
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vagy ha nem is több, legalábbis másfajta, mint a hétköznapokon viselt ruhadarabjainknak. Ennek egyik oka, hogy míg kedvenc farmerunkban, pulcsinkban, pólónkban elmegyünk dolgozni, esetleg beülünk egy kávéra a barátnőkkel, addig a sportruhánkban vért és verítéket izzadva szenvedünk a jobb formáért.

Sportruházat mosása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sportruházat mosása

És ez bizony meg is látszik rajt, méghozzá elég hamar. Az szinte teljesen normális, hogy egy-egy edzés után a felsőd és sokszor az alsód is úgy néz ki, mintha épp akkor vetted volna ki a mosógépből, és valamiért kimaradt volna a programból a centrifugálás. Épp ez az, amiért extra, vagy inkább másfajta törődést igényelnek ezek a ruhaneműk.

Minden edzés után mosd ki őket!

Minden sportos nap után kerüljenek víz alá ezek a holmik, ha csak kézzel is, de öblítsd ki őket. Persze, azért legalább minden harmadik alkalom után mehet a mosógépbe a „sportruci”, hogy megszabadítsuk őket a baktériumoktól és a kellemetlen izzadságfoltoktól és a szagoktól.

Hanyagold az öblítést

Habár igazán csábító a friss illat és a lágy tapintás, ám a sporthoz használt ruhák esetében inkább hagyd ki az öblítőprogramot. E ruhák szövetének olyan az összetétele, mely biztosítja, hogy bőrünk lélegezni tudjon mozgás alatt. Az öblítő pedig ezt a tulajdonságát erősen roncsolja.

Ne főzd!

Azt hihetnénk, a speciális igénybevétel miatt a kondizáshoz használt ruhaneműk mosását jóval magasabb hőfokon kell végezni. Ám vigyázat, ez nem így van! Elég lesz ezeket a ruhákat is normál hőmérsékleten mosni, sőt, a centrifugálásnál sem kell extrém fordulatra kapcsolni. Ha így teszünk, a ruha szövete nem roncsolódik.

El a szárítótól!

Kerüld a szárítóprogramot is, ha a sportruháidról van szó! Inkább akaszd ki szépen őket a szárítóra, hadd száradjanak nyugodtan.

Speciálishoz speciális!

Amit a sportruházatod biztos meghálál majd, azok a kifejezetten sportruházathoz kifejlesztett mosószerek.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.