2015.10.24. 11:00:50 6762 193

Mert a sportruháknak több törődés kell…
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Vagy ha nem is több, legalábbis másfajta, mint a hétköznapokon viselt ruhadarabjainknak. Ennek egyik oka, hogy míg kedvenc farmerunkban, pulcsinkban, pólónkban elmegyünk dolgozni, esetleg beülünk egy kávéra a barátnőkkel, addig a sportruhánkban vért és verítéket izzadva szenvedünk a jobb formáért.

Sportruházat mosása - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sportruházat mosása

És ez bizony meg is látszik rajt, méghozzá elég hamar. Az szinte teljesen normális, hogy egy-egy edzés után a felsőd és sokszor az alsód is úgy néz ki, mintha épp akkor vetted volna ki a mosógépből, és valamiért kimaradt volna a programból a centrifugálás. Épp ez az, amiért extra, vagy inkább másfajta törődést igényelnek ezek a ruhaneműk.

Minden edzés után mosd ki őket!

Minden sportos nap után kerüljenek víz alá ezek a holmik, ha csak kézzel is, de öblítsd ki őket. Persze, azért legalább minden harmadik alkalom után mehet a mosógépbe a „sportruci”, hogy megszabadítsuk őket a baktériumoktól és a kellemetlen izzadságfoltoktól és a szagoktól.

Hanyagold az öblítést

Habár igazán csábító a friss illat és a lágy tapintás, ám a sporthoz használt ruhák esetében inkább hagyd ki az öblítőprogramot. E ruhák szövetének olyan az összetétele, mely biztosítja, hogy bőrünk lélegezni tudjon mozgás alatt. Az öblítő pedig ezt a tulajdonságát erősen roncsolja.

Ne főzd!

Azt hihetnénk, a speciális igénybevétel miatt a kondizáshoz használt ruhaneműk mosását jóval magasabb hőfokon kell végezni. Ám vigyázat, ez nem így van! Elég lesz ezeket a ruhákat is normál hőmérsékleten mosni, sőt, a centrifugálásnál sem kell extrém fordulatra kapcsolni. Ha így teszünk, a ruha szövete nem roncsolódik.

El a szárítótól!

Kerüld a szárítóprogramot is, ha a sportruháidról van szó! Inkább akaszd ki szépen őket a szárítóra, hadd száradjanak nyugodtan.

Speciálishoz speciális!

Amit a sportruházatod biztos meghálál majd, azok a kifejezetten sportruházathoz kifejlesztett mosószerek.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.