2021.03.31. 10:00:00 9488 213

Mérgező munkahely? Beletörődés helyett birkózz meg vele!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gondoltad volna, hogy a rossz hangulatú munkahely nem csupán a kreativitásunkat és a termelékenységünket, de a mentális egészségünket is ronthatja? A mérgező munkahely sajnálatos módon mindennapos körülmény, aminek megváltoztatása komoly kihívást jelent. Bár nem lehetetlen megküzdeni vele!

Negatív személyiség a munkahelyen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Negatív személyiség a munkahelyen

A kellemetlen helyzetek (érdekütközések, munkáltatói túlkapások) megoldása időigényes folyamat lehet, azonban saját érdekünk, hogy megpróbáljunk jobbítani körülményeken: Ismerkedjünk meg a három legeredményesebb módszerrel, amelyek a munkahelyi gond mértékétől függően segíthetnek a helyzet rendezésében.

1. Dokumentálj!

Munkanapló készítése hasznos lehet akkor is, amikor nincs baj a munkahelyen, pl. telefonhívások és értekezletek jegyzetei és releváns e-mail mentése. A feladatok előre haladásának folyamatos figyelése, pedig különösen hasznos a mérgező hatású munkakörnyezetben. A munkák iránti elkötelezettséget bizonyító dokumentáció mutatja, hogy erőfeszítéseket tettél a problémák megoldására. A dokumentáció különösen hasznos lesz, ha végül az események esetleg kikerülnek az ellenőrzésünk alól, ilyenkor jogi lépések is szükségesek lehetnek. Minél több releváns bizonyítékot tudunk gyűjteni, annál kevésbé lehetséges, hogy a mérgező munkatársak igazán sarokba tudnak szorítani bennünket.

2. Csapatban könnyebb!

Amikor a munkahelyünk légköre elviselhetetlenné válik, érdemes tanácskozni a közvetlen munkatársainkkal a helyzettel kapcsolatban. Amennyiben egy bizonyos munkatárs tehető felelőssé a rossz légkör kialakulásáért, akkor minél nagyobb az összefogás, annál valószínűbb, hogy képesek lesztek hatni a körülményre. Emiatt nem meglepő, hogy a mérgező munkahely egyik leggyakoribb jellemzője a csoportosulások kialakulása. A megosztottság esetén akkor lesz esély javítani a mindennapos hangulaton, amikor a „normális” viszonyokat támogató csoportot több munkatárs támogatja.

3. Lépj (ki) időben!

A jó munkahely nem okozhat számunkra egy bizonyos fokúnál nagyobb érzelmi vagy fizikai stresszt! Ha úgy érzed, hogy ez átmegy azon a szinten, amit maximumnak megszabtál, akkor itt az ideje, hogy lépj! A mélyen gyökerező konfliktus önmagától nem fog megszűnni, főként nem rendezhető jelentős személyi változás nélkül. Ha kezdeményezésed nem hozna kézzel fogható eredményt, ideje lehet a munkahely váltásnak is: Biztosan egyetértesz abban, hogy egyetlen munkahely sem érhet többet az egészségénél, ezért végső megoldásként keresd a lehetőségeket a váltásra! Az egészséges munkakörnyezetnek kétirányúnak kellene lennie: A csapat tagjainak kölcsönösen létfontosságúnak kellene lenni egymás számára. Amennyiben a munkatársak és a felettesek nem becsülnek meg, akkor itt az ideje a helyzet mérlegelésére! Legyél bátor és konstruktív az álláskeresés során, és tekints úgy erre a helyzetre, mint a személyes fejlődésed ugródeszkájára.

Forrás: www. simply-woman.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Miért fontos a mentális rugalmasság képessége és annak fejlesztése?

A kognitív vagy gondolkodási rugalmasságként is emlegetett mentális flexibilitás olyan kognitív, azaz gondolkodáson és megismerésen alapuló képesség, mely lehetővé teszi az egyszerre több dologra való figyelést, az új és váratlan kihívásokhoz való jobb alkalmazkodást.

Gurulj két keréken a jobb létért

A kerékpározás sokak szívébe és mindennapi sporttal egybefonódó hobbi tevékenységébe belopta magát. Sokan úgy vélik, hogy a kétkerekes mozgásforma bizonyult az egyik legjobb döntésnek az életükben, mely segítette őket egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb élet kialakításában. Milyen hatásokkal számolhatunk, ha felpattanunk a fémparipánkra?

Miről árulkodnak a több kultúrában titokzatosnak vélt anyajegyek?

A bőr fejlődési rendellenessége miatt kialakuló naevusokat a köznyelvben egyszerűen anyajegyekként ismerjük. A leggyakoribbak: a barna, esetenként fekete színű bőrfoltok, valamint az általában kidudorodó festékes anyajegyek, melyekből apró hajszálak nőnek ki. Egyéb típusai a szederjes anyajegyek, melyeket sok helyen „tűzfoltként” emlegetnek, a szivacsszerű barlangos érdaganatok, továbbá a ritkábban jelentkező faggyúmirigyes anyajegytípusok. Szinte minden kultúrában felfigyeltek ezekre a - többnyire veleszületett és ártalmatlan - „bőrlenyomatokra”, így nem meglepő, hogy a népi hiedelmekben, babonákban, mítoszokban is kiemelt helyhez jutottak.