2016.09.07. 17:43:15 17015 353

Mennyi ideig kellene tartania a szexnek?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem mintha a jó szexet lehetne vagy kellene időben mérni, azért néhány kíváncsi és lelkes kutató utána járt az ügynek. Cikkünkből azt is meg tudhatod, hogy átlagosan meddig tart a szeretkezés a pároknak, és azt is, hogy igazából mennyi ideig szeretnék, hogy tartson. Az időtartam pedig egyáltalán nem tűnik kivitelezhetetlennek!

Szex - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szex

Egy 2015-ös tanulmányban (Journal of Sexual Medicine) azt állapították meg, hogy átlagosan 5,4 percig tart egy-egy szexuális együttlét. Kb. fél éven keresztül vizsgálták 500 pár szexuális szokásait 5 különböző országból, és hát ez lett a végeredmény. Ez aztán nem hangzik túl kielégítőnek és hosszadalmasnak így leírva…, bár továbbra is valljuk, hogy szex mérőszáma nem ez kellene, hogy legyen. Mármint nem az idő kellene, hogy legyen, de egyéb dolgokat kicsit nehezebb lenne mérni, ugyebár… :)

A dologhoz hozzátartozik, hogy ez igazából csak a közösülés időtartama, vagyis a behatolástól az orgazmusig terjedő időszak, és az előjáték nincs benne, ami ugyanolyan fontos, hacsaknem fontosabb, mint maga az együttlét. Reméljük, hogy most mindenki lelkesen bólogat. Egy 2004-es kutatás szerint átlagosan 11-13 percet szánunk az előjátékra, melyet 7-8 perces akció követ. Na, ezek már nem olyan rossz számok – az időt illetően.

Tehát azt már tudjuk, hogy átlagosan mennyi ideig tart a szex, de vajon mit szeretnénk? Ugyanebben a kutatásban azt is megkérdezték a résztvevőktől, hogy mit szeretnének, mennyi ideig tartson a futam. A nők azt válaszolták, hogy gyakorlatilag szívesen megdupláznák mind az előjáték, mind a közösülés idejét.

Mi a titka a hosszabb (és jobb) szexnek?

A szexterapeuták szerint az előjáték a titok nyitja. Egy megfelelően bemelegített izom az biztos, hogy tovább bírja, és jobban esik neki a „mozgás”, mint egy hideg idomnak, nemdebár? Ugyanakkor egy kellőképpen kiürített fej is szükségeltetik az igazán jó szexhez, és talán az előjáték is hozzásegíthet ahhoz, hogy ténylegesen megérkezz, ne csak testileg, hanem agyban is ott legyél az ágyban, és csak a másikkal illetve magaddal foglalkozz. Így talán nemcsak hosszabb, hanem valóban jobb is lesz a szexuális élmény.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...