2020.10.27. 18:00:02 11606 251

Mélyhűtő kisokos- mit, hogyan, mennyi ideig fagyaszthatunk? 2.rész
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nincs mindig időd friss ételeket készíteni vacsorára? Időnként ellenállhatatlan vágyat érzel a szezonon kívüli termékek iránt, vagy nem volt időd vásárolni?

Nyers ételek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyers ételek

Folytatjuk előző cikkünket, amelyben már sok élelmiszerről kiderült, hogy hogyan, mennyi ideig tehetjük őket jégre. Most álljon itt még számos finom étel, amit a fagyasztóba rakhatsz.

Vaj:

Már majdnem lejárt, de még ki sem nyitottuk? Nincs ok az aggodalomra! Az eredeti csomagolással együtt tegyük hűtőtasakba. A natúr vajat legfeljebb 6 hónapig lehet eltartani; a sós vaj maximum 3 hónapig bírja a mélyhűtőben, míg az ízesített legfeljebb 1 hónapig áll el.

Sajtok:

Fagyasszuk őket 200 g-os darabokban, alumíniumfóliába vagy élelmiszer-fóliába csomagolva, hűtőtasakba helyezve. A reszelt sajtot közvetlenül a fagyasztásra alkalmas zacskóba helyezhetjük. Itt is fontos szabály, hogy mielőtt a fagyasztóba tennénk a sajtokat, zárjuk le és címkézzük fel a zacskót. A kiolvasztáshoz hagyjuk a csomagot egy éjszakán át a hűtőszekrényben, majd rövid időn belül fogyasszuk el a benne lévő sajtot. Legfeljebb 3-6 hónap az eltarthatóságuk. A tejszínes sajtok nem alkalmasak fagyasztásra, elveszíthetik az állagukat.

Tej:

Mivel fagyasztása a térfogat növekedését vonja maga után, öntsük légmentesen lezárt edényekbe, és hagyjunk kb. 2,5 cm helyet a kiöntött tej és a fedél között. Így 1-3 hónapig eltartható.

Burgonya:

A nyers burgonyát nem szabad hűtőszekrényben tartani. Azonban, ha fagyasztani szeretnénk, akkor jól mossuk és hámozzuk meg a krumplit, forraljuk 5 percig, majd hagyjuk kihűlni. Alaposan szárítsuk meg, és fagyasszuk le a megfelelő címkével ellátott speciális tasakokban. A sült burgonya, burgonyapüré is bekerülhet a fagyasztóba. Legfeljebb 12 hónapig tarthatók el.

Tojás:

Fagyasztható, de héj nélkül: a folyékony belső rész a fagyasztás során kitágul, és a héj felrobbanását okozhatja, akárcsak egy üveg bor a fagyasztóban. A fagyasztás legjobb módja, ha a sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, és két különálló, hermetikusan lezárt edénybe helyezzük, így készen állnak a krémek, habok főzésére. A másik módszer az, hogy a sárgáját és a tojásfehérjét addig keverjük, amíg homogén elegyet nem kapunk, majd ezt fagyasztótartályba öntjük, amelyre feltétlen írjuk rá a fagyasztóba kerülés dátumát és a tojások mennyiségét. Kiválóan fogyasztható, ha hirtelen omlettre vagy rántottára fájna a fogunk. A tojásokat felolvasztás után főzve és azonnal fel kell használni. Maximum egy évig tároljuk őket.

Bor:

Gyakran előfordul, hogy a bor vacsora után megmarad. Minek kiönteni, ha a jégkockatartóban le is fagyaszthatjuk az ízes nedűt, amely számos fogás elkészítésénél is kapóra jöhet.

Cikkünk első részét itt olvashatod el>>

Szerző: K.V.

Forrás: salepepe.it

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...