2023.01.02. 16:10:37 6834 246

Megváltanád a világot? Még ne tedd!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Legalábbis ne az év első hónapjára időzítsd a világ megváltását. Nem fog menni. Ha a tömegek után próbálsz haladni és ezerrel arra koncentrálsz, hogy te is, mint a többiek, január elsejével akard veszettül megváltoztatni az egész életedet, az nem vezet célra, inkább azzal újítsd meg a sajátodat, hogy pont az ellenkezőjét teszed. Azt is elárulom, miért jársz ezzel sokkal jobban. Nem nagy dolog, de hidd el hamar meg foglak győzni.

Most mi legyen? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Most mi legyen?

Annak ugyanis, hogy az új év elején, mint mindenki más, nekiduráld magadat az életed fenekestül való felforgatásának, az égvilágon semmi értelme nincs. A szervezetünk ugyanis most erős stop-ban van, magyarul, bárhogy is igyekeznénk rohanni előre, erősen fékezett habzással működünk még jóideig. Márciusig szinte biztosan. Hogy ennek mi az oka, és hogyan tehetjük magunkat mégis hasznossá télvíz idején máris elmagyarázom.

A szervezetünk, a biológiai óránk, bárhogyan is igyekszünk ez ellen tenni teljesen másképp működik, mint amire a társadalmunk követelményrendszere kényszeríti. Az ősember annak idején télen szinte úgy, mint a természet minden élőlénye, majdhogynem vegetatív állapotba került. Mindent megtett annak érdekében, hogy a vadászidény alatt feltáplálja saját magát és a családját, felkészülve a nehezebb évszakokra. Tárolt élelmiszert, amennyit csak tudott, de nyilván elég szűkösen jutottak táplálékhoz hosszú hónapokig. Emiatt sokkal jobban lelassult a szervezetük, sokkal több pihenésre, alvásra volt szükségük és igyekeztek minél kevesebb energiát elégetni, hogy életben maradjanak. Miután az egész emberiség élete megváltozott az utóbbi évszázadokban, ez a szokás már átalakult ugyan, de a szervezetünk, a genetikai és idegrendszeri részünk szinte ugyanúgy működik most is, mint anno az ősembernél. Szóval, nem biztos, hogy most leszünk a legsikeresebbek, ha nekiállunk modern mamutra vadászni.

Mit tehetünk mégis, hogy ne érezzük a téli heteket elvesztegetett hónapoknak? Egyrészt erősen koncentráljunk a munkánkra és a megélhetésünkre ez idő alatt. Bárhogyan is igyekszünk, mivel a szervezetünk vitamin tartalékai is csökkenőben vannak, erősebben elfáradhatunk, mint eddig. Ez azt jelenti, hogy rövidebb időközökben, hosszabb pihenésekkel, sokkal gyorsabban és koncentráltabban kell dolgoznunk, mint nyáron. Erre nagyon érdemes odafigyelnünk, mert ha túlterheljük magunkat nem elég, hogy kimerülünk teljesen, még a depresszió is ránk kopoghat, mert nem fogjuk érteni miért teljesítünk rosszabbul. Azt feltételezzük majd, ez a mi hibánk és lusták vagyunk. Nem így van. Nem szabad ostoroznunk magunkat. Ha pontosan értjük a pillanatnyi állapotunkat, akkor tehetünk az ellen, hogy pocsékul kezdjük érezni magunkat.

Amikor viszont pihenünk, azt is úgy tegyük, hogy annak legyen értelme. Naponta többször legyünk friss levegőn és sétáljunk, akár csak a sarki boltig, de valamennyit. Tornázzunk, mozogjunk amennyit csak tudunk, a legjobb a jóga, érdemes belevágni. Együnk friss ételeket, salátákat, és figyeljünk oda arra, hogy eleget igyunk. Ilyenkor hajlamosak vagyunk erről megfeledkezni. Aludjunk, amikor tehetjük és amikor jólesik. Álmosan eredményesnek sem fogjuk érezni magunkat, inkább aludjunk, pihenjünk fél órát, sokkal többet leszünk képesek megtenni kipihenten, mint úgy, hogy közben szinte leragad a szemünk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...