2018.03.17. 10:22:59 11634 363

Megtaláltad a kedvenc körömlakkod? – Akkor tartson sokáig!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Olyan régóta keresed már, és most végre megvan a kedvenc árnyalatod, már ami a körömlakkot illeti. És bizony szeretnéd, hogy sokáig tartson! Ne csak a körmödön, hanem üvegben is. Persze, azt nehéz korlátozni, hogy milyen gyakran nyitogassuk a lakkos üveget, pláne, ha a kedvenc színünkről van szó.

Színes körömlakkok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Színes körömlakkok

De arra mindenképpen érdemes odafigyelni, mit tehetünk azért, hogy ne száradjon be a lakk, ne ragadjon az üveg szája, és hogy egyáltalán, hol érdemes tárolni?

Ügyelj a helyes bezárásra!

Mindig ügyelj arra, hogy rendesen zárd le a körömlakkos üveget! Ha erre nem figyelsz, könnyen beszáradhat a lakk. Érdemes arra is odafigyelni, hogy a csavarmenet tiszta legyen, így nem kerülhetnek különböző szennyeződések, baktériumok az üvegcsébe.

Ha az állaga nem az igazi…

Ha megtörténik a baj, a lakk nyúlós lett, tedd az üvegcsét egy órára forró vízbe. Így újra folyós lesz akár a csavarzárra száradt lakk is, illetve az visszanyeri korábbi „formáját”! Ha más megoldást választanál a lakk állagának javítására, tehetsz egy kevés körömlakklemosót az üvegbe, hogy felhíguljon a színes „folyadék” az üvegben!

Mit tehetsz, hogy ne ragadjon?

  • Használat után kend be egy kis vazelinnel az üveg alaposan megtisztított száját! Így könnyedén le tudod majd csavarni a „kupakot” a következő használat előtt!

  • Figyelj rá, hogy az üveg tetején lévő csavarzárat alaposan tisztítsd meg használat után. Ezt akár egy kis körömlakklemosó segítségével is megteheted!

  • Ha nem figyeltél eléggé, és beragadt a körömlakk teteje, tedd pár percre forró vízbe és megoldódik (akár szó szerint is:-)) a problémád!

A legjobb helyen!

A körömlakkot általában jó száraz és hűvös helyen tartani. De mi is az a hűvös? A hűtőszekrény? Az bizony túl sok lenne a jóból, a túl hideg hatására a lakk nyúlóssá válna. Tartsd inkább a hálószobában, ahol – elvileg – nincs túl meleg (hiszen az alváshoz nem is kell túlságosan magas hőmérséklet), így épp optimális a hőmérséklet a lakk tárolásához.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...