2014.08.27. 08:50:04 7642 26

Megszívlelendő étkezési szokások a Távol-Keletről
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha eddig is imádtad a távol-keleti ízeket, a lent olvasottak hatására ezentúl még inkább ráfókuszálsz majd. Ám, ha nem tartoztak épp a kedvenceid közé ezek az étkek, talán épp itt az ideje, hogy gyakrabban fogyaszd őket. De érdemes megszívlelned akkor is a lenti tanácsokat, ha épp valamilyen diétába vágsz bele, esetleg változtatnál a korábbi életmódodon, étkezési szokásaidon.

Étkezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Étkezés

Ha a magyar igazság is három, olvasd a lenti sorokat e szám bűvöletében. :)

Színes, illatos indiai kirándulás

Az indiaiak fűszernövények és fűszerek színes választékával fokozzák ételeik egészségmegőrző hatását, melyre a színek, ízek is rásegítenek. Az általuk oly kedvelt gyömbér, vagy kurkuma csökkentheti a koleszterinszintet, míg a fokhagyma és a hagyma szívünk egészségéért felelhet.

Nemcsak a belbecs, a külcsín is - Japán

Sushi | Fotó: morguefile.comSushi | Fotó: morguefile.com

Ez a nemzet valóban sokat ad az ételek „előadására”. A tápláló, vibrálóan színes étkek, mint a különböző zöldségek, a finomabbnál finomabb halak segítségével a szemet is igyekeznek jól lakatni. Így válik igazi élvezetté egy-egy étkezés. A kevesebb több elvét követve inkább kisebb adagokat fogyasztanak, ezzel elkerülik, hogy túlegyék magukat.

Csak szép komótosan - Kína

Kínai | Fotó: morguefile.comKínai | Fotó: morguefile.com

No, ez Neked sem lehet kínai! Náluk a lassan, de biztosan elvét követik. Talán erre szolgál a pálcika is, de hagyományos evőeszközök segítségével is kipróbálhatod ezt a technikát. A lassúság lényege, hogy így a testnek több esélye van visszajelezni, ha „tele van”, így általában már kevesebbel is beéri. A legújabb tanulmányok szerint, ha valaki evés helyett inkább „fal”, nagyobb esélye van az elhízásra és a különböző szív- és érrendszeri betegségek kialakulására.

Forrás: Geobeats

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...