2021.06.06. 12:12:55 8360 240

Megőrülsz a fejfájástól? A kutatók szerint ezek a vitaminok segíthetnek.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden jel szerint a migrénes tizenévesek és fiatal felnőttek nagy százalékának alacsony a D-vitamin, a riboflavin és a Q10 koenzim szintje. Ez utóbbi a test minden sejtjében megtalálható, és a sejtek növekedéséhez és fenntartáshoz szükséges energia előállítására szolgál. Ezek a hiányosságok migrénes betegeknél jelentkezhetnek, de ez a meglévő vizsgálatok alapján még nem egyértelműen bizonyított.

Migrén - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Migrén

"További vizsgálatokra van szükség annak kiderítéséhez, hogy a vitaminkiegészítők általában hatékonyak-e a migrénes betegeknél” - mondta Suzanne Hagler, a fejfájások specialistája, neurológus, a Cincinatti Gyermekkórház Orvosi Központjának munkatársa, az erről szóló tanulmány vezető szerzője.

Dr. Hagler tanulmánya olyan migrénes betegeket tartalmazó adatbázisból merített, akiket a Fejfájás Központ gyakorlata szerint ellenőrizték a D-vitamin, a riboflavin, a Q10 koenzim és a folát szempontjából, és akik valamennyire érintettek a migrénben. Ők mindannyian migrénellenes gyógyszerekkel szedtek, és közülük néhányan vitamin-kiegészítőket is kaptak. A tanulmány egyelőre azt állapította meg, hogy a migrénben szenvedő lányok és fiatal nők szervezetében inkább a Q10 koenzim hiány volt a jellemző, inkább mint a fiúknál és a fiatal férfiaknál. Nekik viszont nagyobb valószínűséggel volt D-vitamin-hiányuk. A krónikus migrénben szenvedő betegeknél nagyobb valószínűséggel volt Q10 koenzim,- és riboflavin hiány, mint az epizodikus migrénben szenvedőknél.

Azt már korábbi tanulmányok is kimutatták, hogy bizonyos vitaminok és vitaminhiányok fontosak lehetnek a migrén kialakulásának a folyamatában. Sőt! Egy másik kutatás kimutatta, hogy a migrén nemcsak a felnőttek számára jelent problémát. A gyermekeknek körülbelül 6 százaléka és a 15–17 éves tizenévesek több mint egynegyedének van migrénje - állította az American Migraine Foundation (AMF). Esetükben jó szolgálatot tehet az úgynevezett “migrénnapló”, amelynek naprakész vezetése segít a fiataloknak megértetni, hogy miért lesznek migrénesek és hogy hogyan tudják ezt az állapotot megelőzni. A napló nyomon követi a migrént, annak súlyosságát, hosszát és azt, hogy, mit csináltak előtte és alatta, és milyen ételeket ettek.

A szakértők szerint a mobiltelefonos alkalmazások is ideálisak lehetnek a gyermekek és a tizenévesek számára a migrén nyomon követésére és a migrént kezelő gyógyszerek kiválasztására.

Forrás:medicalxpress

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...