2023.06.26. 17:52:06 8565 354

Meghökkentő trükkök az egészségesebb életért
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Azt gondolnánk, egészséges életmódra váltani elég nehéz és bonyolult feladat. Sokan éppen ezért nem is merünk belevágni, mert azt hisszük, több időt és energiát vesz igénybe mire belejövünk. A kimenetele sem mindig azonnali és nem is annyira látványos, így elveszítjük a kedvünket és abbahagyjuk a folyamatot. Nem is hinnénk, milyen egyszerű, apró trükkökkel tehetünk többet a saját egészségünkért.

Fejfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fejfájás

A születésnapi köszöntő fülhúzás vicces kis szokás. Eszünkbe sem jutna, mennyire sokat jelenthet, ha ezt a kis szokást bevezetjük és rendszeresen gyakoroljuk- magunkon. A reflexológia szerint ugyanis a fülünkön nagyon sok a stimulálható pont. Ezek masszírozásával kezelhetünk betegségeket, csökkenthetünk stresszt és tüneteket. A test különböző pontjain megszüntethetünk fájdalmakat, például fejfájást is.

Nem feltétlenül kell az egész testünket átmozgatni, ha elgémberedtek és fájnak a végtagjaink. Ez könnyen előfordulhat például éjjel, ha rosszul feküdtünk. Ennek az lehet az oka, hogy álmunkban ráfekszünk valamelyik végtagunkra ezzel megváltozik a vérkeringésünk. Ha a végtagjainkat kezdjük el rázogatni, masszírozni az eredmény nem annyira hatásos. Inkább a fejünket döntsük egyik és másik oldalra, és kicsit körözzük. A fájdalom enyhülni fog, mert a nyakban lévő idegeink egyenesen a karokban végződnek és futnak végig.

Rendkívül egészséges, ha hűvös szobában alszunk. Azon túl, hogy sokkal könnyebben alszunk el a szervezet több kalóriát is éget el. Csökken a cukorbetegség esélye, mert fokozódik az inzulinérzékenység. Az ideális szobahőmérséklet 15-20 fok lehet. A szervezet fiatalodik is és sokkal energikusabban, frissebben ébredünk.

A kávét többnyire olyankor isszuk, ha ébren szeretnénk maradni. Azonban van a kávé ivásnak is egy apró trükkje, amivel jót tehetünk magunknak. Azok, akik kávéivás után közvetlenül szundítanak 20 percet, sokkal éberebbek lesznek és jobban teljesítenek, mint azok, akik nem ittak kávét.

A fagylalttól is megfájdulhat a fejünk. Ugye nem gondoltad volna? Ennek nagyon ésszerű oka van. Az agyunk ilyenkor nagyon hideget érez és megpróbálja felmelegíteni magát. Ez bizonyos változásokat idéz elő a szervezetünkben és megfájdulhat a fejünk. Ha a szájpadlásunkat dörzsöljük a nyelvünkkel ezt a fájdalmat enyhíthetjük. Érdemes tehát nyáron óvatosan fogyasztani a fagylaltot is a fejfájásra érzékenyeknek.

Még egy utolsó trükk, amit érdemes megfontolni. Evés után közvetlenül nem előnyös fogat mosni. Ha legalább fél órát várunk, akkor a sok étel savas hatása már csökken. Ha közvetlenül ezek fogyasztása után mosunk fogat felgyorsítjuk a savas hatást, ami károsítja a fogzománcot és szuvasodást okoz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...