2021.01.01. 15:21:08 10606 312

Megéri „illatozni” – Ezért (is) egyél lilahagymát
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Közeledik a téli, megfázásos szezon, úgyhogy jó lesz felturbózni immunrendszerünket. Ezt többféleképpen megtehetjük, több pihenéssel, több sporttal, mesterséges vagy épp természetes vitaminok szedésével.

Lilahagyma - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lilahagyma

Míg az előzőek beszerzése, napi rendszeres szedése sem kell, hogy nagy problémát jelentsen, addig természetesen kicsit körülményesebb hozzájutni ezekhez. Viszont megéri ilyen formában (is) pótolni bizonyos vitaminokat, hiszen így nem csak egy tablettát, hanem egyúttal finom ételeket is magunkhoz vehetünk. Itt van például a lilahagyma.

Csípős íz = méregtelenítő és immunerősítő hatás

Ha közeleg a megfázásos, influenzás időszak, érdemes időnként némi lilahagymával feldobni a menünket, hiszen a benne lévő vírus- és baktériumölő hatású illóolajoknak köszönhetően felveszi a harcot a kórokozókkal szemben.

Néhány érv, amiért érdemes lilahagymát fogyasztanunk:

-Tökéletes krómforrás, melynek hiányában szervezetünk hajlamosabb lehet a szívbetegségek és a cukorbetegség kialakulására. Ha rendszeres fogyasztasz lilahagymát, az jó hatással lehet vércukorszintedre és sejtjeid inzulinérzékenységére.

-A már említett, jellegzetes ízt és illatot okozó kénvegyületek növelik a HDL (vagyis a jó) koleszterin szintjét, csökkentik a „rossz” (LDL) koleszterint és a trigliceridszintet. Emellett az elhalt vérsejtek alvadását, összetapadását is csökkenthetik.

-A lilahagyma remek forrása lehet olyan fitotápanyagoknak, mint a kvercetin nevű flavonid, vagy az antocianin nevű polifenol. Olyan fontos folyamatokat indíthatnak el a szervezetünkben, mint a szabadgyökök semlegesítése, a zsírsavak oxidációjának, valamint különböző gyulladások kialakulásának megakadályozása, ráksejtek terjedésének és növekedésének meggátolása.

Néhány tipp, hogy megőrizzük ezeket a fontos tápanyagokat szervezetünk számára

A helyes tárolással, elő- illetve elkészítéssel sokat tehetünk azért, hogy egy-egy fej elfogyasztásával minél többet vigyünk be szervezetünkbe ezekből a fontos antioxidánsokból és egyéb ásványi anyagokból:

-Főzzük, pároljuk minél alacsonyabb hőfokon, hogy minél több maradjon a lilahagymában a fent is felsorolt „kincsekből”.

-Ügyeljünk a tárolására: száraz, jól szellőző, hűvös helyen pihenjen, ám semmiképpen se hűtőszekrényben, vagy éppen nejlonzacskóban.

-A legfelső, már fogyasztható réteg mindenképpen maradjon rajt a hagymán, mert ebben nagyobb koncentrációban találhatóak meg a fentebb írt antioxidánsok.

Forrás: egeszsegter.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...