2018.09.24. 18:00:00 11096 296

Megbízható információ vagy álhír? Így szűrd ki!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mit tehetünk akkor, ha egy bizonyos információra van szükségünk, és a neten rákeresve számos, egymásnak ellentmondó válaszra lelünk? Az internet mára óriási információhalmazzá vált, ahol az elektronikus dokumentumok száma is egyre növekszik. De honnan tudhatjuk, hogy ezek közül melyek a hiteles adatok?

Internethasználat - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Internethasználat

Az interneten minden fent van, halljuk sokszor. Azonban meg kell állapítanunk, hogy még az interneten sincs fent minden! Nem árt ugyanis fenntartással kezelni egyes híreket, vagy cikkeket, mert a valóságot nem (teljesen) fedő tényeket tartalmazhatnak.

Elveszve az (ál)információk között:

  • Túl sok információ; könnyen információs túlcsordulást okozhat. Főként, ha ellentmondanak egymásnak, ezért gondosan válasszunk forrást!
  • Érzelemmentesség; az internetes keresés metódusok alapján működik. Nincs élettapasztalata, és ítélőképessége!
  • Félrevezető tájékoztatás; az internetre bármelyik felhasználó feltölthet adatokat, ezért a hitelesség sokszor kérdéses.
  • Korlátok között; a keresők számára a web túlnyomó része, azaz a mély web, elérhetetlen.

Megbízható információk nyomában:

  • Hiteles forrás; nagy és nem mellesleg független kutató intézmények, egyetemek, közismertebb orvosi portálok mondhatóak a legmegbízhatóbbaknak. Más jellegű cikkeknél figyeljük meg, vannak-e feltüntetve források, illetve szakértőnek mondható-e a szerző.
  • Láss a reklámon túl; főként az üzleti életben, a találati lista élén szerepelni komoly reklámértéket jelenthet. A lista tetején általában a fizetett hirdetések állnak, bár megfelelő honlap optimalizálással is elérhető előkelő pozíció, de még ezeket a hiteles oldalakat is megelőzik azok, akik fizetnek.
  • Infók helyén kezelése; a fórumok és blogok személyes tapasztalatokat tárnak elénk, ezek a dolgok nem biztos, hogy 100%-ban érvényesek ránk. Az internetes segítségnyújtás nem helyettesíti maradéktalanul a személyes találkozást a szakemberekkel.

Forrás: felsofokon.hu/oktatas/az-internet-mint-informacioforras

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...