2019.01.25. 07:57:34 8638 282

Megállapodás született a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtéséről szóló uniós irányelv
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa megállapodásra jutott az Európai Bizottság által előterjesztett, a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtéséről szóló új irányelvjavaslatról.

Család otthon - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Család otthon

Az uniós parlament és a tanács közös csütörtöki tájékoztatása szerint az új szabályoknak köszönhetően a dolgozó nők és férfiak egyenlően kivehetik majd részüket a gyermekek és a rokonok gondozásával kapcsolatos teendőkből.

A megállapodás szerint az apa gyermeke születésekor legalább 10 munkanapos apasági szabadságot kaphat, amely időre a táppénznek megfelelő díjazás jár.

A megállapodás rögzíti továbbá, hogy az eltartott hozzátartozókat gondozó munkavállalók évente legalább öt munkanapos gondozói szabadságot kaphatnak.

Az új szabályok emellett megerősítik valamennyi szülő és eltartott hozzátartozókat gondozó jogát arra, hogy rugalmas munkafeltételeket kérelmezzenek munkáltatójuktól.

A munka és a magánélet közötti egyensúlyról szóló irányelv számos új vagy magasabb szintű követelményt határoz meg a szülői, apasági és gondozói szabadságra, valamint a rugalmas munkafeltételek kérelmezésének jogára vonatkozóan. Figyelembe veszi a kis- és középvállalkozások igényeit, és biztosítja, hogy az új szabályok ne érintsék aránytalanul őket.

Az irányelvet szakpolitikai és finanszírozási intézkedések egészítik ki, támogatva a tagállamokat az elbocsátás elleni védelemre vonatkozó hatályos jogszabályok végrehajtásában, hivatalos gondozási szolgáltatások kialakításában, valamint a második keresőket a munkavállalástól visszatartó gazdasági tényezők kezelésében.

A létrejött megállapodást ezt követően az Európai Parlamentnek és az uniós tanácsnak hivatalosan is el kell fogadnia.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!