2015.03.23. 15:46:45 8650 292

Még erre is jó a fogselyem!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A fogorvosok vesszőparipáját, a fogselymet a háztartásban is tudod hasznosítani, hiszen az erős ám hajszálvékony anyag a legkülönbözőbb helyzetekben jöhet jól. Ha eddig csak a fogaid miatt nem tartottál otthon, gondold át újra, és tekints rá ezentúl egy multifunkciós eszközként.

Fogselyem - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fogselyem

Képek fellógatása

Egy jó minőségű fogselyem elég erős ahhoz is, hogy elbírjon egy képkeretet, ráadásul nem karcolgatja össze a falat, mint a drót. Duplán vagy triplán használd az extra erős tartásért.

Szeletelés

A piskótatekercset, a sajtot, a főtt tojást és más puha élelmiszereket egy ízesítés nélküli fogselyemmel simán elvághatsz. Tekerd az ujjaidra a két végét, majd nyomd lefelé az ételen keresztül. Szép vékony szeleteket vághatsz ily módon.

Madáretetés

Gyümölcsdarabkákon, kenyérkockákon vagy akár popcornon is keresztül fűzheted egy tű segítségével, amit aztán a fára aggathatsz. Ha szereted a madarakat, akkor ezzel a módszerrel könnyen az udvarodra csalogathatod őket.

Ha nem annyira madáretetésre használnád: a segítségével felfűzheted egy láncra az kekszeket, cukorkákat, gyümölcsöket és feldobhatod vele a gyerekzsúrokat.

Gyűrű lehúzása

Ha bedagad estére az ujjad a gyűrűbe, csúsztass alá egy kis fogselymet, szorosan tekerd rá az ujjadra egészen a hajlatig, majd húzd le róla a gyűrűt.

Fényképek megmentése

Ha összeragadtak az oldalak a fényképalbumban, vagy rátapadt az üvegre a fénykép, akkor egy fogselyemmel hatékonyan és kíméletesen szedheted őket szét, csak fűrészelő mozdulatokkal húzz végig rajta egy hosszú szál fogselymet.

Forrás: goodhousekeeping.com/home/a31741/genius-uses-for-dental-floss/

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában