2022.10.29. 17:46:27 6914 257

Maxold ki az őszi estéket, tölts több időt a gyermekeddel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egyre didergősebbek lesznek a hetek, de napközben még elég jól felmelegszik a levegő és süt a nap, ezért igyekszünk minden percet a szabadban tölteni. Ovi vagy suli után, ha tehetjük, még sétáljunk és játsszunk a játszótereken a gyerekekkel! Ha kicsit rohangálhatnak és együtt töltünk velük akár csak egy órát, biztos, hogy sokkal jobban fognak aludni és nyugodtabbak lesznek. Az intézményekben töltött hosszú idő és feszült figyelem nagyon el tudja fárasztani a gyerekeket. Hagyjuk őket kicsit tombolni ilyenkor.

Lányok a konyhában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lányok a konyhában

Hazaérkezés után nem sok idő marad egymásra, általában minden szülő fáradt. Mégis ezek azok a pillanatok, lopott órák, melyekre nagyon oda kell figyelnünk, ha igazi családi harmóniát szeretnénk. Legtöbben szívesen elvonulnának az egész napos stressz, rohanás után és csendben olvasgatnának, tévét néznének. Ez azonban nagy hiba, mert elveszítjük a lehetőségét az igazi, valódi érzelmi töltődésnek, amit csak a szeretteinktől kaphatunk meg.

A közös vacsorák, étkezések, intim pillanatok, játékok olyan élményt nyújtanak, amelyet semmi mással sem tudunk pótolni. Az egymásra figyelés és az egymással törődés hihetetlen erős energiákat szabadít fel bennünk. Érdemes kihasználni.

A játszótérről hazafelé megbeszélhetjük gyermekünkkel a legfrissebb élményeit, kihasználva a lendületet, mert ilyenkor szívesen mesélnek. Egy rövid bevásárlás arra is megfelelő alkalom lehet, hogy közösen kitaláljuk mi legyen a vacsora, majd a másnapi reggeli, uzsonna.. Amint hazaértünk vonjuk be az esti teendőkbe a gyerekeket is. Meg fogunk lepődni mennyire lelkesen pakolásznak velünk a szatyrokból ki és be a hűtőbe, újra felfedezve minden apróságot, amit a boltban vásároltunk. Készítsük el együtt a vacsorát. A gyermekek imádnak részt venni minden felnőttes dologban, és észrevétlenül tanulnak meg így minden számukra fontos információt. A konyhapulton üldögélve és lábat lóbázva nagyokat lehet nevetni tojásrántotta előkészítés közben, vagy szendvicseket kenegetve beszélgetni velük az élet kis és nagyobb dolgairól. Sokkal mókásabb így, mint egyedül tenni-venni a konyhában, míg a gyerek a telefont nyomkodja. Vacsora közben is sokat beszélgethetünk. Illetve akár már ekkor is előkerülhetnek a társasjátékok a polcok rég beporosodott zugaiból. Senki sem tiltja meg, hogy két dobókockás dobás között fogyasszuk el az esti szendvicseket teát szürcsölgetve. Miért is ne?

A nagyi összes tudományát felelevenítve a lányokat meg lehet tanítani az őszi estéken fonni, kötni, horgolni és hímezni. Ezek nagyon szép és hasznos hagyományok, melyeket érdemes tovább adnunk gyermekeinknek. Élvezni fogják, ebben biztos vagyok. Mi a kislányommal még nagyon szeretjük a gyémánt kirakós képeket, illetve a felnőtt színezőket. Mindkettővel órákig vagyunk képesek pepecselni, minden apró kis kialakult mintát és színt kiélvezve. Nagyon szeretünk barkácsolni is. Már ilyenkor készülnek nálunk a karácsonyi gyertyák, karácsonyfadíszek, kézzel készült képeslapok és ajándékok. Nagy élvezettel találjuk ki mivel lepjük meg a családot az idei ünnepekkor.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...