2021.11.02. 09:15:00 7628 251

Matt és bezöldült ékszerek? Tisztítsd hát meg mindet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az ékszerek akkor a legszebbek, amikor szépségük teljes fényében csillognak. Sajnos azonban viselésük során óhatatlanul szennyeződések kerülnek rájuk, amelyek elhomályosíthatják eredeti ragyogásukat. Az ékszerdobozba történő száműzésük helyett tisztítsd meg ezeket!

Megtisztított gyűrű - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Megtisztított gyűrű

Por, testápoló, nedvesség, de még a levegő is képes megfosztani csillogó-villogó ékszereink fényét. A kopottas daraboknak új életet adhat egy jó ékszerész is, ám a legtöbb ékszer otthon is megtisztítható lehet.

Az ezüst ékszer tisztítási módja:

A fényezés! A speciálisan kezelt, több rétegű törlőkendők nagyon jó választások ehhez. Az egyik oldaluk ugyanis a foltokat távolítja el, míg a másik oldaluk fényesítenek. Aki nagyon tud vigyázni ezüst(özött) ékszereire válasszon ezüstfényező tisztítószert! Ezt nem szabad túl sűrűn alkalmazni, mivel a dörzsölés során elkophat a felület. A speciális szerek helyett folyékony mosogatószer, szódabikarbóna vagy fogkrém is használható a fényezéshez, amelyek alkalmazása után a csecsebecséket jól le kell mosni és ajánlott szárazra is törölni.

Arany ékszerek megtisztítása:

A tömör arany ékszerek megtisztításához csupán egy kevés mosogatószeres vízre lesz szükség, amit egy tálba töltünk. Ebben áztassuk a ragyogást vesztett ékszereket bő 5 percig, majd a szemek között ragadt szennyeződéseket óvatosan fogkrémes kefével távolíthatjuk el. Öblítés után ne feledjük jól letörölni róluk a nedvességet.

Drágakövek tisztítása:

A (fél)drágaköveknek az aranyhoz hasonló eljárással adhatjuk vissza régi csillogásukat. Viszont sima víz helyett használjunk szénsavasat, mert az hatásosabban fogja eltávolítani a felületükre rakódott szennyeződést. A felázott lerakódásokat puha sörtéjű fogkefével tudjuk leszedni a kövekről.

Tipp: Az ékszereket mindig óvatosan kezeljük a lefolyók közelében, nehogy bele essenek a csatornába, a tisztításkor hívjunk segítségül egy szűrőt!

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában