2022.03.06. 08:33:27 8052 236

Március 6. A nemzetközi energiatakarékosság világnapja!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nemzetközi energiatakarékossági világnapot Magyarországon 2000 óta tartják. Célja az emberek figyelmét felhívni a környezettudatosságra, a fenntarthatóságra és az energiatakarékosságra.

Fenntarthatóság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fenntarthatóság

A Föld népessége évről évre csak nő, aminek eredménye, hogy az egy főre eső erőforrások csökkennek. Éppen ezért vált égetően fontos témává az energiatakarékosság és megújuló energiaforrások megléte. Azonban a nagy kérdés az, miként is vegyük rá az embereket a környezettudatosabb szemléletre és arra, hogy e szerint éljék a mindennapjaikat. Ezért is született meg az a döntés, hogy a világ számos pontján március 6-án megrendezésre kerüljön az energiatakarékossági világnap. Számos programot szerveznek márciusban, amelyek szép eredményeket értek el az elmúlt években. Azonban még mindig van hova fejlődnünk, ha le akarjuk győzni a földünk és ezáltal a saját életünk jólétének veszélyeztetését jelentő akadályokat. Az erőforrások szűkülnek, egyre gyorsabban kimerülnek, a földünk teherbíró képessége gyengül, amely hosszú távon súlyos problémákat generálhat.

Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke közölte Magyarország vállalásait: 2030-ra 40%-kal csökkenti a szén-dioxid kibocsátást, valamint az ország végsőenergia-felhasználása nem haladja meg a 2005-ös értéket. A megoldást leginkább a zöld távhőrendszerek kialakításában látják, továbbá a biomassza, a biogáz és a geotermikus energia fűtési célra történő hasznosításának növelésével, valamint a környezettudatos közlekedés előmozdításával. A természeti környezet megóvása közös felelősségünk. Tegyünk érte! Amennyiben szívesen elmerülnél az energiatakarékosság témájában, akkor például érdemes az interneten nyomon követni a magyar felirattal is megtalálható TED-előadásokat.

„Még nincs késő megragadni a legerősebb reménysugarat, amink van, hogy megmaradjon az otthonunk az univerzumban, hogy tiszteljük, amink van, védjük, amink maradt, és ne csússzon ki semmi a kezünkből.” (Sylvia Earle)

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...