2018.03.20. 13:38:10 12698 405

Március 20. - A boldogság világnapja! Neked mit jelent a boldogság?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehet, hogy már annak a tudatától, hogy ma van a boldogság világnapja egy kicsit vidámabb leszel! Ha ez így történt, akkor örülünk, hogy mi is hozzájárulhattunk ehhez. :)

Boldogság - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldogság

Az ENSZ közgyűlése 2012-től a boldogság nemzetközi napjává nyilvánította, a határozatában pedig így határozta meg a boldogsággal kapcsolatos álláspontját:

„A boldogság alapvető emberi cél. Elismerjük, hogy a gazdasági növekedéshez átfogó, igazságos és kiegyensúlyozott megközelítésre van szükség, mely elősegíti a fenntartható fejlődést, a szegénység felszámolását és minden nép boldogságát és jólétét”.

A boldogság, mondhatni, egy olyan sajátságos lelki állapot, amelyben az adott személy egy adott szituációt pozitív érzelmekkel ruház fel. Éppen ezért a boldogság és a boldogság elérése mindenki előtt nyitva álló lehetőség. Egy-egy igazán elcsépelt közhellyel élve: „minden attól függ, miként tekintesz rá”, tehát „tanuld meg mindenben felismerni a jót”.

Ahogyan a testi egészséget is átfogó életmódváltással a legkönnyebb elérni és fenntartani, a mentális egészségünkért is ugyanúgy, széles körű gondolkodásváltoztatással tehetjük a legtöbbet. Ezt egy hosszabb időn keresztül tartó önfejlesztés eredményeként érhetjük el, amikor tudatosan ellenőrizzük gondolatainkat és tréningeljük magunkat a pozitívabb megélés érdekében.

  • Értékeld azt, amid van, a legkisebb dolgok tudják sokszor a legnagyobb örömöt okozni. Adj hálát a legtermészetesebbnek vett apróságokért is, ilyen lehet például a légzés, és az is, hogy képes vagy járni.
  • Merülj el abban a cselekvésben, amivel éppen foglalatoskodsz. Vasalás közben se hagyd elkalandozni az elmédet, élj meg minden pillanatot a jelenben.
  • Figyeld meg, mi az a tevékenység, amely szívből jövő örömmel vagy éppen megnyugvással tölt el, és igyekezz minél több időt azzal tölteni. Lehet, hogy így a hobbi lesz a hivatásod?
  • Mosolyogj vissza az emberekre, sőt indíts el te mosolyáradatot azzal, hogy rámosolyogsz egy borús arcra.
  • Egyszerűen csak legyél a lehető legjobb önmagad: ha felmérgesítenek, add ki magadból (futással vagy kibeszéléssel) hamar a haragot, hiszen azzal leginkább a saját környezetednek ártasz. De ha csak úgy megölelnél valakit, azt is tedd meg!

Boldog boldogságot kívánunk, és azt, hogy mihamarabb megtaláld az ehhez vezető utat! :)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...