2016.08.07. 18:13:43 18366 265

Maradék pisztácia? – Legyen belőle isteni pisztáciakrém
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha valamilyen süteménybe elnagyoltad volna a pisztácia adagot, és még mindig ott áll egy kisebb, vagy egy nagyobb adag a kamra, polc mélyén, akkor ideje lenne meglelni ennek a kis maradéknak a nemes feladatát. Ha esti nasiként úgy magában nem kívánod, legyen belőle egy pikáns, izgalmas krém!

Pisztácia - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pisztácia

Egy kis pisztácia, néhány egyéb hozzávaló, egy kis „konyhatündérkedés” és máris kész az isteni pisztáciakrém.

Amire szükséged lesz a krémhez:

-5,5 dl tej

-5 dkg őrölt+10 dkg egész pisztácia

-8,5 dkg cukor

-2 dl édes tejszín

-1 vaníliarúd

-4 tojás

-egy csipet só

Így készítheted el:

Kaparjuk ki a vaníliarúd magját és 1,5 dl tejjel és a tejszínnel forraljuk fel. 10 perc után vegyük le a sütőről és szedjük ki belőle a magokat. 4 tojássárgáját egy nagyobb edényben a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás tejet. Ha kell, átöntjük egy nagyobb tálba és hozzáadjuk az őrölt pisztáciát, és alacsony hőfokon melegítjük. Ha kész, kihűtjük és hidegen is tartjuk.

A maradék 4 dl tejet felforraljuk, közben a tojásfehérjékből a csipet sóval kemény habot verünk. Egy kanállal a fehérjéből kis galuskákat készítünk, a tejbe dobjuk és 2 percig főzzük. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg az összes fehérje el nem fogy.

A krémet tálkákba töltjük és a tojásfehérjéből készült galuskákkal díszítjük.

Forrás: dasistdochnochgut.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...