2015.05.04. 08:43:53 4163 137

Már több mint 85 ezren jelentkeztek a "TeSzedd!" akcióra
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már több mint 85 ezren jelentkeztek a "TeSzedd!" elnevezésű, az idén május 15-17. között sorra kerülő országos szemétgyűjtési akcióra - közölte az akció projektvezetője vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában.

Szemétszedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szemétszedés

Móni István elmondta, hogy a múlt évben 116 ezren regisztráltak és csaknem 200 ezren vettek részt a szemétgyűjtésben, s ezzel a létszámmal a "TeSzedd!" Európa legnagyobb önkéntes hulladékszedési programjává vált.

A szemétgyűjtésre május 7-ig lehet jelentkezni; a tapasztalatok szerint az utolsó napokban ugrik meg az aktivisták száma - tette hozzá.

Mint elmondta: az országban 1500 helyen várják azokat, akik tisztábbá kívánják tenni a környezetüket. Az összeszedett szemét elszállításáról a szervezők gondoskodnak.

A tapasztalatok szerint a legaktívabbak az iskolások. Ennek annál is inkább örülnek, mert a program egyik legfőbb célja a gyermekek tudatformálása. Ugyanis ha gyermekkorban megszokják a környezet védelmét, felnőtté válásuk után is környezettudatos módon élnek majd - vélekedett a Móni István.

A projektvezető arról is szólt, hogy az akció a háztartási jellegű hulladék eltávolítását célozza, vagyis az építési törmelék, illetve a veszélyes hulladék összeszedése nem az önkéntesek feladata.

Forrás: MTI

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...