2023.05.11. 08:37:00 5481 202

Már látható az újszülött zebracsikó a fővárosi állatkertben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Zebracsikó született a Fővárosi Állat- és Növénykertben, az állatot délutánonként már a kifutóra is kiengedik, és olyankor a közönség is láthatja Romy, az anyaállat társaságában.

Zebracsikó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zebracsikó

A zebra május 3-án jött a világra, de az első napokat a biztonság kedvéért az istálló nyugalmában töltötte. A 2008 augusztusában született Romy 2010 óta él a Budapesti Állatkertben, és az elmúlt tizenhárom évben már több csikót is sikeresen felnevelt, így tapasztalt anyának számít. Az előző, 2021-es ellésekor egy méncsikót, vagyis egy hím utódot hozott a világra, mostani kicsinye viszont kanca. A jövevény egyelőre még nem kapott nevet, az Állatkert a tervek szerint a jövő héten hirdet majd szavazást a név kiválasztására.

Romy és csikója egyelőre a kora délutáni órákat tölti a kifutóban. A gondozók 13 óra körül szokták kiengedni őket. A csikó ilyenkor sokat szaladgál, de természetesen még nagyon igényli anyja biztonságot nyújtó közelségét. A tervek szerint, ahogy a kicsi egyre inkább megszokja a kifutót, és az időjárás is egyre kedvezőbb lesz, egyre több időt tölt majd a szabadtéri bemutatóhelyen.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben 1883 óta foglalkoznak zebrákkal, az első budapesti, és egyben az első magyarországi zebracsikó 1930-ban jött a világra. Az idők során több különféle zebrafajt is láthatott az Állatkert közönsége, jelenleg a Kelet-Afrikában őshonos alföldi zebrát, annak is a Böhm- vagy Grant-zebra néven ismert alfaját (Equus burchelli boehmi) mutatják be. A budapesti zebracsapat jelenleg öt állatból áll: a most született kiscsikó, valamint a szülők, Romy és Zucchero mellett van egy másik, Tina nevű kanca is, továbbá egy Zaki nevű fiatal hím, Romy előző, most már másfél éves csikója.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készíts illatos banánkenyeret teljes kiőrlésű lisztből

Amellett, hogy ez a kenyér tele van rostokkal és tápanyagokkal, az egész konyhádat átitatja majd az édes banán és fahéj aromája, ami csak tovább fokozza az örömöt a sütés folyamatában. És ha még egy kis extra kihívást keresel, akkor szórj bele néhány dió vagy mogyoró darabot a tésztába, hogy még izgalmasabb legyen az élmény!

Ezek a feng-shui praktikák neked is jól jöhetnek

Mindannyian örömünket leljük egy jó energiákkal teli légkörben. Az ilyen helyekre belépve kellemesen érezzük magunkat. Van néhány – az ősi kínai hagyományokból – ránk maradt feng-shui eljárás, amelyekkel nagyobb eséllyel tudunk pozitív környezetet kialakítani magunk körül. A szakemberek szerint ezekkel a praktikákkal kiküszöbölhetővé válhat a kimerültségérzés, jó irányba terelhető a gondolkodás- és viselkedésmód. A feng-shui egy eszköz, amellyel harmonikusabbá tehetjük az életterünket.

A pillanat megörökítésének művészete - A fotózás élménye

A többszörösen is díjnyertes, nemzetközileg nagy szakmai elismertségre szert tett, fekete-fehér stílusáról híres fotóművész és építész, Julia Anna Gospodarou szerint több tényező is szükséges ahhoz, hogy a fotózást művészetként értékeljük. Ezek között szerepel példaként az eredetiség is. A fényképezés mint művészet révén más szemszögből szemlélhetjük a körülöttünk lévő világot. A művészetre pedig hajlamosak lehetünk úgy tekinteni, akárcsak egy olyan különleges eszközre, amely segít megérezni a belső egyensúlyt. Nem csoda, hogy egyre többen választják a fotózást hobbi tevékenységként.